εικόνα αρχείου

Τη μεγαλύτερη οργή της φύσης δέχτηκε για άλλη μια φορά ο δήμος Σιθωνίας την Τετάρτη, όταν πλημμύρισε σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο της Τορώνης, από τη Συκιά ως τη Σάρτη. Η παραλία της Συκιάς μετατράπηκε σε απέραντη λίμνη, τα νερά της θάλασσας βγήκαν προς τη στεριά και πλημμύρισαν σπίτια και άλλοι χώροι.

Ζημιά σημειώθηκε στη γέφυρα της Συκιάς όταν έπεσε τοιχίο αντιστήριξης από την παλιά κατασκευή. Θυμίζουμε ότι το σημείο είχε παρουσιάσει προβλήματα και προ μηνών σε αντίστοιχα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή σημειώθηκαν και περιστατικά αποκλεισμών κτηνοτρόφων, ωστόσο τα καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν στη διάρκεια της νύχτας. Μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε από το σπίτι της στο Κριαρίτσι, ενώ μια κτηνοτρόφος απεγκλωβίστηκε από τη μονάδα της στη Συκιά μαζί με ένα ακόμη άτομο, βοηθό της.

Με το πρώτο φως της ημέρας η δημοτική αρχή κινητοποίησε κάθε διαθέσιμη υπηρεσία για την αποκατάσταση των ζημιών.

Προβλήματα σε άλλες περιοχές

Ο άστατος καιρός και τα έντονα φαινόμενα έφεραν πολύωρες διακοπείς ηλεκτροδότησης στον δήμου Αριστοτέλη. Χωρίς ρεύμα παρέμειναν για αρκετή ώρα οι κάτοικοι στην Ιερισσό, ενώ κατολισθήσεις στον ορεινό όγκο του Πολυγύρου οδηγήσαν σε βλάβη του δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα να σημειωθεί διακοπή υδροδότησης σε μέρος της πόλης.