Φωτογραφία Αρχείου

Σήμερα, Παρασκευή κηδεύεται στην Αλβανία η 6χρονη Αμέλια, που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Ο πατέρας της, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος, δεν θα είναι παρών στο τελευταίο αντίο, καθώς του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Μέσω μέσω του δικηγόρου του στο δελτίο του Star, ο 42χρονος υποστήριξε πως φώναξε βοήθεια όταν είδε το κοριτσάκι να χάνεται στη θάλασσα «αλλά ενδεχομένως δεν μ΄ άκουσαν. Πάσχω από άσθμα και δεν είναι δυνατή η ένταση της φωνής μου».

Για τη στάση του μετά το δυστύχημα, όταν πήγε στο σπίτι του να φορτίσει το κινητό του είπε: «Όταν πήγα στο σπίτι δεν άλλαξα ρούχα. Στην παραλία φόρεσα τη μπλούζα και γι΄ αυτό ήταν βρεγμένη μέχρι τη μέση».

Όπως λέει ο ίδιος, αγαπούσε την 6χρονη κόρη του και δε θα της έκανε ποτέ κακό:

«Το παιδί μου έδινε δύναμη, ήταν όλη μου η ζωή. Έφυγε η ψυχή μου, έφυγε η καρδιά μου. Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Γι΄ αυτό το παιδί ζούσα».

«Ήταν σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος»

Για την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο το απόγευμα της Δευτέρας 22 Αυγούστου μίλησε και ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε το άψυχο σώμα του παιδιού από τη θάλασσα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Παύλος Μπούνας: «Όταν παρατήρησα το παιδί είδα ότι ήταν νεκρό, σε μια βάρκα από κάτω, και το έβγαλα έξω. Το παιδί ήταν μπλε στο πρόσωπο, έβγαζε νερό και φαγητό από το στόμα» δήλωσε ο κ. Μπούνας.

Στη συνέχεια είπε ότι το κοριτσάκι «φορούσε ρούχα και παπούτσια. Η παραλία που συνέβη το περιστατικό δεν είναι πολυσύχναστη και ο καιρός δεν ήταν καλός για αυτό και δεν είχε κόσμο» εκείνη την ημέρα.

Αμέσως μετά «φώναξα τη γυναίκα μου λέγοντας ότι “είναι ένα παιδί νεκρό”» ανέφερε ο ψαροντουφεκάς. Ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία ενώ τον 42χρονο πατέρα τον συνάντησε όταν ήρθε ταυτόχρονα στο σημείο της τραγωδίας συνοδεία ενός αστυνομικού.

Μετά από 5 λεπτά ήρθε η αστυνομία. Ακριβώς από πίσω του ερχόταν και ο πατέρας. Δεν ξέρω αν είχε πάει εκείνος σε αυτούς ή τον είχαν βρει οι αστυνομικοί», διευκρίνισε ο κ. Μπούνας. «Στις 3.07 έγινε η κλήση στην αστυνομία και ακολούθως ήρθε και το Λιμενικό», πρόσθεσε ο κ. Μπούνας.

Σχολιάζοντας την στιγμή που ο πατέρας αντίκρυσε το άψυχο σώμα του παιδιού υποστήριξε ότι ήταν «σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος» τονίζοντας ότι τον θυμάται αμυδρά να ρωτάει τον αστυνομικό «πες μου ότι το παιδί μου είναι ζωντανό».

Μητέρα 6χρονης: «Φρόντιζε το παιδί»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μητέρα είπε πώς «ο 42χρονος φρόντιζε το παιδί» τις ημέρες που το είχε στην επίβλεψή του.

Η ίδια είχε αναφέρει ότι πράγματι ο 42χρονος έχει άσθμα, όπως επικαλέστηκε ο ίδιος όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προσπάθησε να σώσει το παιδί.

Πηγή: cnn.gr