Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας την Κυριακή 28 Αυγούστου επισκέφτηκε την περιοχή της Ορμύλιας, που επλήγη σοβαρά από το νέο κύμα κακοκαιρίας με την έντονη χαλαζόπτωση στις αρχές της εβδομάδας.

Επισκεπτόμενος αγροτικές εκμεταλλεύσεις με ελαιόδεντρα, διαπίστωσε την ολοκληρωτική καταστροφή! Σε ανακοίνωσή του για το θέμα επισημαίνει τα εξής:

Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής βλέπουν ακόμη μια χρονιά την παραγωγή τους να καταστρέφεται ολοκληρωτικά, καθώς οι καρποί έχουν υποστεί σημαντική ποιοτική υποβάθμιση με έντονα σκισίματα και άλλα προβλήματα, προερχόμενα από τη χαλαζόπτωση, γεγονός που κάνει την παραγωγή μη εμπορεύσιμη.
Δυστυχώς και το φυτικό κεφάλαιο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, οι οποίες προφανώς θα επηρεάσουν και τις επόμενες καλλιεργητικές χρονιές, γεγονός το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί στους επιτόπιους ελέγχους!
Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι ελαιοπαραγωγοί της Ορμύλιας βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται και το εισόδημά τους να συνεχίζει να συρρικνώνεται, κατάσταση που οφείλεται σημαντικά στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Συγχρόνως πραγματοποίησα διευρυμένη σύσκεψη με πληγέντες ελαιοπαραγωγούς της Ορμύλια, καθώς και με μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας.
Κύριο ζήτημα είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση οι διαδικασίες της καταγραφής των τεράστιων ζημιών από το χαλάζι στις ελιές της Ορμύλιας.
Από τη πλευρά μου ενημέρωσα ότι θα επικοινωνήσω άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για να ενημερωθώ για την διαδικασία των εκτιμήσεων και των καταγραφών των ζημιών, ώστε να μην υπάρξει καμία κωλυσιεργία“.