Είκοσι πέντε χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Κάρολος εξακολουθεί να μνημονεύεται για τον αποτυχημένο γάμο τους.

Ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ και διάδοχός της, θεωρούνταν ο πιο περιζήτητος εργένης στον κόσμο όταν παντρεύτηκε την 20χρονη Νταϊάνα Σπένσερ τον Ιούλιο του 1981.

Ωστόσο, σύντομα ξεκίνησαν τα προβλήματα στη σχέση τους και χώρισαν το 1992. Πολλοί κατηγόρησαν την σχέση του πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς – ειδικά μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σκότωσε την Νταϊάνα και άλλα δύο άτομα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκε τελικά την Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, το 2005.

«Η τραγωδία του είναι ότι κι αν κάνει, ό,τι κι αν λέει, όπως κι αν συμπεριφέρεται, θα τον θυμούνται για ένα πράγμα: το γεγονός ότι ο παραμυθένιος γάμος του έληξε», λέει ο δημοσιογράφος Άντριου Μόρτον, βιογράφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στο περιοδικό People.

«Ακριβώς όπως ο Ερρίκος Η’ μνημονεύεται για τις έξι συζύγους του, τον πρίγκιπα Κάρολο θα τον θυμούνται για την πρώτη του σύζυγο. Θα τον στοιχειώνει για πάντα. Η ζωή του έχει στιγματιστεί από τον γάμο του με την Νταϊάνα», σημειώνει.

«Το φάντασμα της Νταϊάνα τον καταδίωκε πραγματικά σε κάθε του βήμα», προσθέτει η βασιλική βιογράφος Ίνγκριντ Σούερντ.

Παρόλο που ο πρίγκιπας Κάρολος δεν μιλάει δημοσίως για την πριγκίπισσα Νταϊάνα, συνεργάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σε μια έρευνα για τον θάνατό της και το 2005 ανακρίθηκε από την αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο της Operation Paget, της έρευνας για τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο της Νταϊάνα.

Ο Τζον Στίβενς, πρώην επικεφαλής της Scotland Yard δήλωσε στη Daily Mail ότι μίλησε στον πρίγκιπα Κάρολο για ένα σημείωμα που έγραψε η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995 και το οποίο ανέφερε: «Ο σύζυγός μου σχεδιάζει “ατύχημα με το αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι”, ώστε να μπορέσει να παντρευτεί την Τίγκι Λέιτζ-Μπουρκ, νταντά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι».

«Ναι, είχαν διατυπωθεί ισχυρισμοί για τον πρίγκιπα της Ουαλίας και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά έπρεπε να βρούμε ή να εξετάσουμε τα [υπάρχοντα] στοιχεία πριν τον προσεγγίσουμε με επίσημες ερωτήσεις», δήλωσε ο Στίβενς.

«Δεν βρήκαμε άλλα στοιχεία που να υποστηρίζουν το σενάριο που υπονοείται στο σημείωμα της Νταϊάνα», κατέληξε.

Πηγή: lifo