Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το κακοποιημένο γαϊδουράκι στη Ζίτσα, που πρόκειται να εξεταστεί από εξειδικευμένο κτηνίατρο ώστε να αποφανθεί αν μπορεί να αποφευχθεί η ευθανασία.

Η Εύα Κρυστάλλη, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Κι.Δι.Ζω, περιέγραψε ότι είδε έναν ματωμένο δρόμο σε απόσταση 800 μ. με αποτέλεσμα το ζώο να έχει μια σπασμένη κνήμη και πληγές σε όλο το σώμα.

Όπως εξηγεί σε ανάρτηση στο Facebook, «το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, έχει εκτεταμένα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο, καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα, και ένα πόδι με άσχημο κάταγμα», προσθέτοντας πως για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση και παυσίπονα.

Συνεχίζοντας διευκρινίζει πως «τα σπλάχνα που βρέθηκαν δεν έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαϊδουράκι ούτε με κανένα ιπποειδές».

Τέλος, ενημερώνει πως έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση «και με το καλό το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου και θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει», σημειώνοντας επίσης ότι κατόπιν επικοινωνίας με ιατροδικαστή, έλαβαν οδηγίες πώς να πάρουν δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και από το γαϊδουράκι «για να είμαστε 1000% σίγουροι».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Το περιστατικό στο χωριό Γραμμένο με τον κτηνοτρόφο και αντιδήμαρχο του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, να σέρνει με το αυτοκίνητό του ένα αιμόφυρτο γάιδαρο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ζώο ήταν δεμένο στην καρότσα του αγροτικού και δεν άντεξε την ταχύτητα με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, ενώ στη διαδρομή έχει μείνει μια τεράστια κηλίδα από το αίμα του.

Ο αντιδήμαρχος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου. Μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα Ιωαννίνων, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο.

Ο συνήγορός του, Δημήτρης Δήμος υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν είναι βασανιστής ζώων, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως ο γάιδαρος δέχθηκε επίθεση από άλλο ζώο (πιθανότατα λύκο) και ο ιδιοκτήτης του το έβαλε στην καρότσα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει στο στάβλο του, αλλά αυτό έπεσε και δεν το αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα να το σέρνει στο δρόμο.

Πηγή: lifo