Την άποψη ότι αν λειτουργήσει η μεταλλουργία θα διπλασιαστεί ο αριθμός των εργαζομένων, εξέφρασε, μιλώντας για τα μεταλλεία Κασσάνδρας, ο κυβερνητικός βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς.

«Χωρίς μεταλλουργία δεν μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των εργαζομένων. Ο διάλογος πρέπει να γίνει όσον αφορά τις δεσμευτικές υποχρεώσεις της εταιρείας για τα 70 εκατ. δολάρια σε διάρκεια 25 ετών. Ένα μεγάλο ποσό πρέπει να δοθεί ώστε να γίνουν παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Αντιπλημμυρικά έργα, Μποδοσάκειο σπίτι που θα γίνει μεταλλευτικό μουσείο, πλωτή εξέδρα στην Ουρανούπολη  και Αριστοτελικό Κέντρο Σπουδών στα Αρχαία Στάγειρα. Αυτά συμφωνήθηκαν και δεν αλλάζουν. Ας ξεκινήσει η εταιρεία από όποιο έργο θέλει που είναι μέσα στις δεσμευτικές της υποχρεώσεις», τόνισε ο βουλευτής ανατρέχοντας στην ερώτηση που υπέβαλε στη βουλή προς πέντε Υπουργεία.

Όσον αφορά το Φράγμα Χαβρία η διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών ολοκληρώνεται στις 17 Οκτωβρίου, και έπονται τυχόν ενστάσεις. «Το θέμα των ενστάσεων είναι αυτό που με τρομάζει για να μην καθυστερήσει το έργο. Ευτυχώς υπάρχει δικλείδα ασφαλείας διάρκειας δύο μηνών που θα πρέπει να ολοκληρωθεί η όποια δικαστική διαμάχη ενστάσεων», επεσήμανε ο κ. Βαγιωνάς.