Με τον παθολογοανατόμο Χρ. Ευτυχιάδη ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Πρόκειται για τον πρώτο μάρτυρα που καταθέτει ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου ενώ ακολουθούν στη συνέχεια οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς οι οποίοι συνέταξαν την πορισματική αναφορά για το θάνατο των δυο κοριτσιών.

Μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί στον γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί, καθώς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της για ανθρωποκτονία και για τους θανάτους των Μαλένα και Ίριδα, όπως και στην περίπτωση της πρώτης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο κ. Ευτυχιάδη, είναι αυτός που κλήθηκε από τους Καρακούκη και Καλογριά να διενεργήσει την ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους των δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο γιατρός βασίστηκε σε ό,τι στοιχείο και έγγραφο υπήρχε για την Μαλένα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της Ίριδας υπήρχαν και ιστοί τους οποίους επανεξέτασε, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

Επιπλέον στη δικογραφία για τους θανάτους των δυο κοριτσιών, εμπεριέχονται σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των παιδιών.

Όπως φαίνεται να προκύπτει, μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκονταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, κάτι που αναφέρεται και στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν για τον θάνατο της Μαλένας, ότι οι γιατροί φέρονται να περιγράφουν στις καταθέσεις τους την εικόνα μιας μητέρας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια όταν το παιδί ήταν πια νεκρό από ώρα.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της Ίριδας, προκύπτει ότι υπήρξαν σημάδια αίματος στο στόμα του μωρού, γεγονός που πιστοποιεί κατά τους ιατροδικαστές και τους εισαγγελείς, ότι ο θάνατος του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Πηγή: lifo