Στη Χαλκιδική και μάλιστα σε κάθε γωνιά της, στις τρεις χερσονήσους, βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με πρώτο σταθμό της επίσκεψής του τον δήμο Ν. Προποντίδας. Στο ίδιο πνεύμα και βάσει προγράμματος επισκέψεων των κυβερνητικών στελεχών, τη Χαλκιδική σήμερα επισκέφτηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

Από τα Ν. Μουδανιά ο Υπουργούς Τουρισμού κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μια καλή τουριστική χρονιά παρά τη σωρεία προβλημάτων που όπως είπε υπήρξαν από την κρίση, τον πόλεμο, τον πληθωρισμό, μέχρι και… τις τσούχτρες. «Για μας η Χαλκιδική είναι συγκριτικό πλεονέκτημα και είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Βεβαίως υπάρχουν θέματα υποδομών που πρέπει όλοι μαζί να εξετάσουμε. Άλλωστε η ελληνική φιλοξενία είναι μοναδική και για τον λόγο αυτό δεν θα αντιγράψουμε ξένα μοντέλα, αλλά θα υπερασπιστούμε την παράδοσή μας. Για όλα αυτά έρχονται οι ξένοι στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός. Ο κ. Κικίλιας απάντησε θετικά σε ερώτηση για την πολιτική του Υπουργείου να προωθήσει τον 12μηνο τουρισμό, σε μια χώρα όπως είπε με ήπιο χειμώνα, και όπλο την αγάπη που έχουν οι βορειοευρωπαίοι για την Ελλάδα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος αναφέρθηκε στο αντικείμενο της συζήτησης που είχε με τον Υπουργό, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόθεση από πλευράς του κ. Κικίλια να προωθήσει ένα μεγάλο οδικό έργο στη Χαλκιδική. Παράλληλα, ενημερώθηκε και για τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την υδροδότηση του νομού και αποτελούν τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη. Εξίσου ενήμερος για τα αγροτικά θέματα εμφανίστηκε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Μπαγινέτας. Για επιμέρους θέματα τού μετέφερε στοιχεία η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος δήλωσε ικανοποιημένος από την επίσκεψη των κυβερνητικών στελεχών και σημείωσε ότι ανάλογα ραντεβού πρέπει να ανανεώνονται σε τακτικά διαστήματα.

Στο τουριστικό κάδρο του δήμου Πολυγύρου βρέθηκε ο θρησκευτικός τουρισμός, στη βάση του οποίου έγινε η συζήτηση μεταξύ του Υπουργού Β. Κικίλια και του δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου. «Πρέπει να διεκδικούμε αυτά που δικαιούται η Χαλκιδική που προσφέρει με τη σειρά της, μέσα από τον τουρισμό. Με τον κ. Μπαγινέτα μιλήσαμε για τα πλημμυρικά φαινόμενα εκτενώς, και τη χαλαζόπτωση που έπληξε πρόσφατα την Ορμύλια. Ευελπιστούμε ότι οι παραγωγοί μας γρήγορα θα εισπράξουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται», επεσήμανε ο κ. Ζωγράφος.