Λευκές αμμουδιές, ονειρεμένοι κόλποι και τιρκουάζ λιμνοθάλασσες – η Χαλκιδική ονομάζεται και «Καραϊβική της Ευρώπης». Τα τρία δάχτυλα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και του Άθω προσφέρουν μεγάλη ποικιλία, η ζωντανή μητρόπολη της Θεσσαλονίκης δεν απέχει πολύ και η ενδοχώρα θεωρείται ο καταπράσινος κήπος της Ελλάδας και μια καλή περιοχή πεζοπορίας.

Η Judith Rakers ταξιδεύει στην Ελλάδα, σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη για το Γερμανικό Δίκτυο WDR. Δοκιμάζει φρέσκο ​​ψάρι από τη θάλασσα σε μικρές ταβέρνες, βιώνει μια πραγματική πειρατική αίσθηση σε ένα ταξίδι με ιστιοπλοΐα και απολαμβάνει τη μεσογειακή αίσθηση στα ψαροχώρια.

Το ντοκιμαντέρ είναι άλλος ένα ύμνος στη Χαλκιδική που σε συνδυασμό με τη Θεσσαλονίκη αποτελεί μια δελεαστική πρόταση για ταξίδι ακόμη και τώρα.

Η Τζούντιθ ξεκινά την περιπέτειά της στη Βουρβουρού Σιθωνίας και γνωρίζει την ακτή Καρύδι με όλες τις παρακείμενες μοναδικές παραλίες. Ο ορεινός Παρθενώνας την περιμένει για να την παρασύρει στα σοκάκια του, όπου γνωρίζει την 98χρονη Στέλλα Πολύχρου και ακούει προσεκτικά την ιστορία της ζωής της. Στη συνέχεια περιπλανιέται από τις φάρμες και τα αγροκτήματα, στη θάλασσα, με τα καΐκια.

Από τη Σιθωνία η Τζούντιθ πηγαίνει στην Κασσάνδρα και συγκεκριμένα στα βόρεια της Χερσονήσου, στην Άθυτο. Το βίντεο συνοδεύει η φωνή της Μαρινέλλας με το Σταλιά Σταλιά. Κι έπειτα στο Ποσείδι. Στην ψαροταβέρνα εκεί, τα φρέσκα ψάρια ανοίγουν την όρεξη. Αλλά πρώτα, πρέπει να μάθει πώς καθαρίζονται και προετοιμάζονται.

Φεύγει αμέσως μετά για Θεσσαλονίκη. Προηγείται όμως μια μικρή στάση στη Νέα Γωνιά. Στο κτήμα του Σάκη Καζάκη για… τα ντολμαδάκια της Μαριάννας. Μια γεύση που της φάνηκε σχετικά άγνωστη, αλλά υπέροχη όπως φαίνεται να ομολογεί.

Γρήγορα – γρήγορα στη Θεσσαλονίκη, για βόλτα, παγωτό, ούζο και χορό στην Άνω Πόλη. Και ξανά πίσω στη Σιθωνία, Η Τζούντιθ συνεχίζει το ταξίδι γευσιγνωσίας αυτή τη φορά στη Νικήτη.

Κυρά Γιώργενα…

Ακούμε το αγαπημένο τραγούδι… Ο Γιώργος είναι πονηρός, κι έχουμε μεταφερθεί στην Αρναία. Ξενάγηση στην αρχιτεκτονική των κτιρίων και στην παράδοση των υφαντών. Κι έπειτα στους καταρράκτες της Βαρβάρας. Η μελισσοκομία και η παραγωγή της ξετυλίγεται σαν κάτι πρωτόγνωρο μπροστά στη γερμανίδα δημοσιογράφο. Από το ταξίδι της δεν θα μπορούσε να λείπει ο περίπλους του Αγίου Όρους και η γνώση για τον μοναστικό τρόπο ζωής.

Δείτε το βίντεο του WDR