Μια εκδήλωση γεμάτη γεύσεις από τοπικές συνταγές, φτιαγμένες με μεράκι από μικρούς και μεγάλους αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου από τις 6 το απόγευμα στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Η Μανιταρογιορτή 2022 επιφυλάσσει μια μοναδική γευστική εμπειρία για τους επισκέπτες που θα παραβρεθούν, ύστερα από 2 χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας.

Το παρών αναμένεται να δώσει πλήθος κόσμου που θα απαρτίζεται από ντόπιους αλλά και τουρίστες, οι οποίοι θα έχουν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές συνταγές υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας. Στη γιορτή έχουν ήδη δηλώσει εθελοντική συμμετοχή πολλοί κάτοικοι, ενώ η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα.

Το ραντεβού έχει δοθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Παπακωνσταντίνου οι συμμετέχοντες “θα μαγειρέψουν”. “Ανάμεσά τους θα έχουμε αρκετές νοικοκυρές που θα ετοιμάσουν διάφορες παρασκευές όπως πίτες με μανιτάρια, μανιτάρια με ρύζι και άλλες τηγανιτές συνταγές. Παράλληλα, θα έχουμε 3-4 σεφ. Φέτος είχαμε την τύχη, ευνόησε ο καιρός και είχαμε αρκετά μεγάλη παραγωγή από αυτοφυή μανιτάρια”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 6 το απόγευμα, με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου. Οι μικροί μάγειρες θα φορέσουν τις ποδιές τους, θα πιάσουν τις κουτάλες τους και θα μαγειρέψουν υπό την επίβλεψη των σεφ, προσφέροντας τις σπεσιαλιτέ τους στους επισκέπτες.

Στη συνέχεια, στις 7, τη σκυτάλη θα λάβουν οι σεφ, οι οποίοι θα μαγειρέψουν για το κοινό χρησιμοποιώντας αγνά υλικά και έχοντας ως βάση τα μανιτάρια που φύονται στην περιοχή, ενώ στις 8 θα ξεκινήσει το γλέντι υπό τους ήχους της ορχήστρας, τα περισσότερα μέλη της οποίας κατάγονται από τον Ταξιάρχη.

Η Μανιταρογιορτή έρχεται στον Ταξιάρχη!