Τον δήμο Σιθωνίας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων ο γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, με το κυβερνητικό κλιμάκιο και τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια που βρέθηκαν στη Χαλκιδική την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μπαγινέτας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σιθωνίας και συζήτησαν θέματα αγροτικής πολιτικής των δήμων καθώς και τη δυνατότητα ένταξης των δήμων σε επενδυτικά αγροτικά προγράμματα με πλήρη χρηματοδοτική κάλυψη. «Ο αγροτουρισμός και οι μικρές ανάλογες υποδομές χρηματοδοτούνται για τους δήμους κι έπειτα δίνονται προς χρήση σε ιδιώτες ώστε να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία», τόνισε ο κ. Μπαγινέτας.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας επανέφερε το θέμα των αδιανέμητων οικοπέδων της Σάρτης, και το αίτημα προς το ΥΠΑΑΤ να περάσουν στα χέρια του δήμου και να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον, δύο έργα οδοποιίας ενταγμένα σε πρόγραμμα, πρέπει επειγόντως να δημοπρατηθούν, αλλά έχουν κολλήσει στα γρανάζια του δασαρχείου με κίνδυνο να χαθούν. «Ζητήσαμε τη δέσμευση του γραμματέα ότι τα δύο αυτά έργα θα περάσουν στην επόμενη προγραμματική περίοδο», τόνισε ο κ. Ντέμπλας.