Φωτογραφία Αρχείου

Το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου .θα πραγματοποιηθεί ο 52ος διάπλους του Τορωναίου κόλπου. Στην επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης αναφέρεται:

“Η εκδήλωση αυτή είναι μια προσπάθεια διάδοσης του πραγματικού αθλητικού ιδεώδους μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού, έτσι όπως μας το κληροδότησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 26 Κm από την Κασσάνδρα στην Νικήτη της Σιθωνίας χωρίς την χρήση πτερυγίων ή άλλων βοηθητικών μέσων πλεύσης.

Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία. Στις βάρκες συνοδείας επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι ένας συνοδός. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 8,00 το πρωί του Σαββάτου .

Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον εξήντα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εφόσον έχουν ολοκληρώσει στο παρελθόν κολυμβητικό αγώνα τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων”.Αναφέρει στη σελίδα του ο διοργανωτής Ε.Ε.Ν.Ν. Ο ΣΙΘΩΝ.

Η Ε. Ε. Ν. Ν. Ο Σιθων στον φετινό Διεθνή Διάπλου του Τορωναίου κόλπου θα έχει την χαρά να τιμήσει 2 πρόσωπα που έγραψαν ιστορία ο καθένας στο είδος του. Τον αθλητή και μοναδικό τερματίσαντα στον 7ο Διάπλου του Τορωναίου κόλπου το 1977 Χρήστο Γαρέφη και τον δημοσιογράφο και πεζογράφο Γιώργο Σκαμπαρδώνη.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ