Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα κατά αρκετούς μήνες, παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Θέρμης Γαλάτιστας, και συγκεκριμένα τα 7 χλμ περίπου που απέμειναν. Η επίσημη τελετή παράδοσης του οδικού άξονα έγινε παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα. Καραμανλή και του υφυπουργού Γιάννη Καραγιάννη.

“Παραδίδουμε στην κυκλοφορία πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο ένα έργο το οποίο έχει ταλαιπωρήσει πάνω από 10 χρόνια την ευρύτερη περιοχή, το Θέρμη- Γαλατιστα. Είναι ένας δρόμος 12,5 χλμ και ήταν στις προτεραιότητες εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ολοκληρωνόταν”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής, κατά την επίσημη τελετή παράδοσης, στη στροφή Βασιλικών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα πολλά που πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή. “Μαζί με το Μέτρο Θεσσαλονίκης, με την οδική σύνδεση που κάνουμε επιτέλους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μαζί με το Flyover και όλα τα σιδηροδρομικά έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη πλέον αφήνει το χθες πίσω”, πρόσθεσε.

Στην τελετή παράδοσης του έργου παρών ήταν και ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, που υπογράμμισε: “Σήμερα κερδίσαμε μια ακόμη μάχη του αυτονόητου. Μετά την παράδοση του ορφανού χιλιομέτρου στην Ν. Ποτίδαια, έρχεται η ελληνική πολιτεία και παραδίδει έξι μήνες νωρίτερα, ένα έργο που εξασφαλίζει και ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις μας σε ότι αφορά την οδική σύνδεση προς τη Χαλκιδική”.

Από την πλευρά τους, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, τόνισε πως ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τμήμα ενός νέου οδικού άξονα “που θέλουμε να φτιάξουμε, Θεσσαλονίκη- Πολύγυρος- Χερσόνησος Σιθωνίας, για να αντιμετωπίσουμε την αυξημένη κίνηση ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες σε μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία τουριστικά και οι ανάγκες για μετακινήσεις είναι σημαντικές”.

thestival.gr