Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτινπροειδοποίησε τη Δύση ότι υπονομεύει την παγκόσμια οικονομία με μια μάταιη και επιθετική απόπειρα επιβολής της ηγεμονίας της.

Πρόβαλε δε, τις ανερχόμενες δυνάμεις της Ασίας ως το μέλλον του κόσμου.

Μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν από το Βλαδιβοστόκ, είπε ότι οι κυρώσεις της Δύσης έχουν αντικαταστήσει την πανδημία ως την κύρια απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

«Μιλάω για τον πυρετό των κυρώσεων της Δύσης, με την αναιδή, επιθετική προσπάθειά της να επιβάλει μοντέλα συμπεριφοράς σε άλλες χώρες. Να τους στερήσει την κυριαρχία τους και να τις υποτάξει στη θέλησή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρώσος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε, ότι η Δύση προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή της στον κόσμο αλλά η δύναμή της παρακμάζει καθώς το χωνευτήριο της παγκόσμιας ανάπτυξης βρίσκεται τώρα στην Ασία.

»Μη αναστρέψιμες, ακόμη και τεκτονικές αλλαγές έχουν λάβει χώρα σε όλες τις διεθνείς σχέσεις», είπε ο Πούτιν σημειώνοντας πως «Ο ρόλος των δυναμικών, πολλά υποσχόμενων χωρών και περιοχών του κόσμου, κυρίως της περιοχής της Ασίας-Ειρηνικού, έχει ενισχυθεί σημαντικά».

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο φόρουμ ήταν ο κορυφαίος νομοθέτης της Κίνας Li Zhanshu, ο οποίος προς το παρόν είναι το Νο3 του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Πούτιν ανέφερε ακόμα ότι η Κίνα θα πληρώσει την Gazprom για το φυσικό αέριο σε εθνικό νόμισμα, κατά 50-50 σε ρούβλια και γουάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, τόνισε ακόμα κατά την ομιλία του ότι η οικονομία της Ρωσίας αντιμετωπίζει αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε ως οικονομική και τεχνολογική επιθετικότητα της Δύσης.

Αναγνώρισε ωστόσο ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες σε κάποιες βιομηχανίες και περιοχές.

Πηγή: lifo