Άντρες της ΕΜΑΚ από την Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί και συνοριοφύλακες, με τη βοήθεια drones, συμμετέχουν στη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και περισυλλογής των περίπου 400 μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού Έβρου, εντός της ελληνικής επικράτειας. Η νησίδα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον παραποτάμιο οικισμό Κισσάριο, πολύ κοντά στα χωριά Αμόριο και Λάβαρα του Δήμου Σουφλίου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, με στόχο να περισυλλεγούν σώοι όλοι οι μετανάστες και να μεταφερθούν στη συνέχεια στο Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου.

Όπως είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αυτήν τη στιγμή το σημείο του ποταμού που βρίσκεται η νησίδα, δεν έχει πολύ νερό, με αποτέλεσμα να μη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο οι ζωές των μεταναστών.

Κατά τον ίδιο, στη συγκεκριμένη περιοχή πολύ συχνά μετανάστες επιχειρούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος μέσω του ποταμού. Κάποιοι από αυτούς τα καταφέρνουν, άλλοι εντοπίζονται από τους συνοριοφύλακες και παραμένουν στο τουρκικό έδαφος.

«Σε ολόκληρη την περιοχή από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου μέχρι το Τυχερό του Δήμου Σουφλίου γίνεται πολύ συχνά στην κυριολεξία κυνηγητό μεταξύ συνοριοφυλάκων και μεταναστών. Είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο μετανάστες να επιχειρούν να μπουν στη χώρα μας από διάφορα σημεία της συγκεκριμένης περιοχής», λέει στο ethnos.gr κ. Χατζηγιάννογλου.

Πηγή: ethnos.gr