Την Παναγία Κορυφινή και το Γενέσιο της θεοτόκου τίμησαν οι κάτοικοι των Ν. Μουδανιών και όχι μόνο. Ανήμερα της γιορτής, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κορυφινής έδωσε το παρών ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, που ευχήθηκε τα χρόνια πολλά. “Εύχομαι η Παναγία να μας έχει κάτω από τη σκέπη της, κι όπως βαδίζει η χώρα σταθερά κι ευλογημένα να συνεχίσει και στο μέλλον¨, δήλωσε.

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς ευχήθηκε η Παναγία να χαρίζει υγεία σε όλο τον κόσμο και σε κάθε δύσκολη στιγμή να βρίσκεται κοντά μας.

Στην πόλη των Ν. Μουδανιών και στην Παναγία Κορυφινή παρακολούθησε την αρχιερατική θεία Λειτουργία και ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πολιτευτής της ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος. Με τις ευχές για τα χρόνια πολλά, ο κ. Τάσιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορικότητα της εκκλησίας και το ιδιαίτερο δέσιμο με τον προσφυγικό πληθυσμό.

Η 8η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία στα Νέα Μουδανιά και η Παναγία Κορυφινή τιμάται με τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στη Χάρη Της, παρουσία πλήθους πιστών που συρρέουν να προσκυνήσουν την εικόνα Της. Στη δεκαετία του ’70 κτίστηκε στη θέση της μικρής εκκλησίας ο περίλαμπρος ναός που υπάρχει σήμερα.