Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Βραβείων Επιχειρηματικότητας 2022 από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο ξενοδοχείο Pomegranate Wellness Spa Hotel στη Νέα Ποτίδαια.

Η ιδέα και ο στόχος της εκδήλωσης ήταν αφενός να επιβραβευτούν οι άριστοι, αυτοί που ξεχώρισαν, αυτοί που τόλμησαν να επενδύσουν, αυτοί που συνδέουν την επιχειρηματική τους δράση με το σεβασμό προς το περιβάλλον και με ευθύνη προς την κοινωνία που ζουν και κινούνται, αυτοί που θέτουν φιλόδοξους στόχους και τους κυνηγούν και αφετέρου να τονωθεί η επιχειρηματική άμιλλα.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είχε ο χαιρετισμός του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρότη Σχοινά που μίλησε για τις προκλήσεις της Ευρώπης κατά την περίοδο που διανύουμε, την κρίση και την αντιμετώπισή της, αλλά και τη σταθερή τροχιά που συνεχίζει να έχει η Ευρώπη παρά τη συντονισμένη επίθεση που δέχεται.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας από την πλευρά του έκανε λόγο για το μεγάλο πλήγμα που δέχονται οι επιχειρήσεις λόγω ενεργειακής κρίσης, και τον ρόλο της εξωστρέφειας που έχει το Επιμελητήριο προσπαθώντας να αποδείξει το ευοίωνο μέλλον του επιχειρείν στη Χαλκιδική.

Εμφανώς ικανοποιημένος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, χαρακτήρισε συγκινητική τη βραδιά που, σύμφωνα με τον ίδιο, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». «Πολλοί αναρωτήθηκαν αν είναι δυνατόν να έχει η Χαλκιδική τόσο δυναμικές επιχειρήσεις. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις που θα δοκιμαστούν τον χειμώνα που μας έρχεται», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Την άποψη ότι η πορεία των επιχειρήσεων ήταν θετική τους τελευταίους μήνες εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδική Γιάννης Γιώργος δίνοντας συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία των βραβεύσεων.

Το ίδιο συμφώνησε και ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς, λέγοντας ότι όλοι έχουμε ανάγκη το «μπράβο» που δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουν οι επιχειρηματίες τον αγώνα τους. Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά τόνισε ότι το έργο των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής πρέπει να αναδειχθεί. «Ο νομός δεν είναι μόνο τουρισμός, είναι και επιχειρήσεις με εξαγωγές, παραγωγή και εμπορική δραστηριότητα», είπε η ίδια.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο συνδέεται με τον δήμο σε θέματα στρατηγικής προβολής και τουριστικής ανάπτυξης, και έδωσε συγχαρητήρια στην όλη προσπάθεια.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας ανέφερε ότι η εκδήλωση συμβάλλει τα μέγιστα στην αναγνώριση της προσπάθειας των επιχειρηματιών και αποτελεί ώθηση σε νέους επιχειρηματίες να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα. Κορυφαίο χαρακτήρισε τον επιμελητηριακό θεσμό ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός, κάνοντας λόγο για την αξία της επιχειρηματικότητας με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πολιτευτής της ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντέξουν επιχειρήσεις, έπειτα από μια καλή χρονιά που φεύγει, το 2022, και να έχουμε μια καλύτερη χρονιά το 2023.

Η Αντωνία Δαλαβίτσα, πρόεδρος Καταλυμάτων της Σάρτης, αλλά και η Κλεοπάτρα Αίβαζίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιερισσού θεώρησαν εξαιρετική την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου να βραβεύει τις επιχειρήσεις, που όπως είπε έδωσαν μάχη το καλοκαίρι για να κρατηθούν.

Ζωντανά συνδέθηκε μέσω skype ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για να στείλει το δικό του μήνυμα για την εκδήλωση. Η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης έστειλαν επίσης ηλεκτρονικά τους δικούς τους χαιρετισμούς.

Με την παρουσία του τίμησε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γιάννης Μασούτης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Επιμελητηρίων της χώρας, Πρόεδροι παραγωγικών φορέων, επαγγελματικών σωματείων και συλλόγων της Χαλκιδικής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προξενικές Αρχές.

Οι κατηγορίες των βραβείων ήταν έξι και βραβεύτηκαν συνολικά 13 επιχειρήσεις:

Βραβείο Οικογενειακή Επιχείρηση με ιστορικό διαδοχής

ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΑΕΒΤΕ – ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Α.Ε. & ΑΡΜΑ Α.Ε

ΑΦΟΙ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ Ο.Ε. – ΣΠΙΤΙΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

ΛΑΘΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ – ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΑΡΓΑΣ

Βραβείο Ψηφιακά Μετασχηματισμένη Επιχείρηση

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ–ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΟΤΑ -MILLENIUM EDUCATION CENTRE

ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ

Βραβείο Διεθνής Παρουσία

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΑΙΩΝ ΟΛΙΒΕΛΛΑΣ ΑΕ – OLIVELLAS S.A.

ΔΕΑΣ Α.Ε.- DEAS S.A.

Βραβείο Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα & Πράσινη Ενέργεια

ΑΦΟΙ ΤΣΕΡΚΕΖΙΔΗ ΟΕ -TSERKEZIDIS RECYCLE

ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ – ΜΕΛΙ ΓΕΩΡΓΑΚΑ

Βραβείο Νεανική Επιχειρηματικότητα

ΜΑΚΡΟΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ – ΝmaK fitness

ΜΠΑΛΔΕΡΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – MELIMNOS

Βραβείο Κοινωνική Ανταπόκριση

AGROVISION IKE – DOMAINE AGROVISION

ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – PASSION HONEY

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εσωτερικών, Οικονομικών, Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ αποτελεί μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων της 86ηςΔΕΘ.