Κατακτώντας τη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή της παρουσία στο Σπλιτ η Εθνική Ομάδα πόλο Γυναικών, μιας και ηττήθηκε με 9-6 από την Ισπανία στον μεγάλο τελικό.

Η Ελλάδα τα έδωσε όλα, κόντρα στην κορυφαία ομάδα του κόσμου την τελευταία δεκαετία, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0, όμως, επανήλθαν φτάνοντας έως και το 6-6. Από εκείνο το σημείο και έπειτα δυστυχώς “άδειασαν” και εν τέλει ηττήθηκαν. Βέβαια, το ασημένιο μετάλλιο αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τη χώρα μας, ανεξαρτήτως της πικρίας που ίσως υπάρχει.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό μιας και οι Ισπανίδες προηγήθηκαν νωρίς με ωραίο σουτ της Ρουίθ από την περιφέρεια. Δύο λεπτά αργότερα, η Πέρεθ βρήκε χώρο στην περιφέρεια και με δυνατό σκαστό σουτ έκανε το 2-0. Ταυτόχρονα, η Τέρε σταματούσε όλες τις ελληνικές επιθέσεις, ενώ απέκρουσε και ένα πέναλτι της Ε. Πλευρίτου. Τρία λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, η Εσπάρ με ωραίο διαγώνιο σουτ από μακριά διεύρυνε το προβάδισμα της φούρια ρόχα. Το πρόβλημα στην “γαλανόλευκη” άμυνα εντοπίσθηκε στην περιφέρεια, από όπου προήλθαν και τα τρία πρώτα τέρματα.

Το πρώτο ελληνικό τέρμα ήρθε στο δεύτερο οκτάλεπτο. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, η Χυδηριώτη… έσπασε το ρόδι και μείωσε σε 3-1. Η απάντηση από τις τυπικά γηπεδούχες ήρθε άμεσα με τη Λέιτον. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική διατηρήθηκε κοντά στο σκορ μειώνοντας εκ νέου με την Μ. Πλευρίτου. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, μετά από μια φάση διαρκείας, η διαφορά μειώθηκε στη μικρότερη τιμή της. Η Σιούτη στην αντεπίθεση τελείωσε εντυπωσιακά, νικώντας την Τέρε για το 4-3. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μισού, με την Ελλάδα να επιστρέφει από την… κόλαση του 3-0.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν αρκετά διαφορετικό, με το ματς να είναι πιο “κλειστό” και τα γκολ να μην έρχονται τόσο εύκολα. Η Τέρε απέκρουσε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά της Β. Πλευρίτου. Η Σταματοπούλου απάντησε με τον ίδιο τρόπο λίγο αργότερα, αποκρούοντας πέναλτι της Εσπάρ. Η τρίτη εν τέλει ήταν και η… φαρμακερή με την Ρουίθ να κάνει το 5-3. Στη συνέχεια, οι άμυνες κυριάρχησαν με το σκορ να μην αλλάζει έως το τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Η Ελλάδα κατέβασε γρήγορα τη διαφορά στο ένα γκολ (5-4) ξανά, χάρη σε τέρμα της Ξενάκη. Η απάντηση, όμως, ήρθε γρήγορα με την Γκαρθία να σκοράρει από κοντά. Όμως, οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου έδειξαν ότι έχουν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν. Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε σε 6-5 και λίγο μετά η Χυδηριώτη ισοφάρισε ξεκινώντας το ματς… από την αρχή. Οι Ισπανίδες εκμεταλλεύτηκαν ξανά την παραπάνω παίκτρια και έκαναν το 7-6 με την Ορτίθ. Ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε, η Γκαρσία επανάφερε τη χώρα της στο +2 (8-6) εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της Ελλάδας στα δύο μέτρα. Λίγο μετά γράφτηκε το τελικό 9-6 από την Εσπάρ, με το ματς πλέον να έχει κριθεί.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-3, 5-3, 9-6

Ισπανία (Μιγκέλ Όκα): Έστερ, Νόγκουε, Εσπάρ 1, Ορτίθ, Πέρεζ 1, Πρατς 1, Ρουίθ 2, Πένα, Φόρκα, Κάμους, Γκαρθία, Λέιτον, Τέρε

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Πηγή: ertsports.gr