Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή για τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Αμμουλιανή.

Στις 6.30 μμ θα πραγματοποιηθεί, μετά τα Θυρανοίξια, ο μεγάλος Εσπερινός κατά τον οποίο αναμένεται να δώσει το παρών ο Mακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αλλά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος.

Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο τραπέζι, προσφορά του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου σε εστιατόριο της περιοχής.

Ο ναός, χρονολογείται από το 1865, και χτίστηκε από τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Η χρηματοδότηση για τις εργασίες αναστήλωσής του, που ξεκίνησαν αρχές Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκαν στο τέλος του καλοκαιριού, χρηματοδοτήθηκαν εξολοκλήρου από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Στη σεμνή τελετή, αναμένεται να παραστεί και το επιτελείο των συνεργατών και των μηχανικών του κ. Μαρτίνου, το οποίο θα παραλάβει τις τιμητικές διακρίσεις για το έργο.