Παρουσία πλήθους κόσμου από τον αγροτικό τομέα αλλά και της πολιτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε η 12 Γιορτή Κτηνοτροφίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Στη γιορτή κύριο μήνυμα αποτέλεσε η ανάγκη για συνεργατικότητα και η δημιουργία συλλογικών σχημάτων των αγροτών που θα ενισχύσουν τη θέση τους στον αγροτικό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το παρών έδωσε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος διαμηνύοντας πως η κυβέρνηση στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον πρωτογενή τομέα, τόνισε πως η πολιτεία δίνει κίνητρα για την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών κάνοντας αναφορά στις αποφάσεις για ένταξη στις συνδεδεμένες ενισχύσεις του αραβόσιτου και του μαλακού σιταριού.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δράση του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας ο οποίος μέσα από τη δράση του διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής του γάλακτος στην περιοχή.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης παραγωγικής αναδιάρθρωσής της ελληνικής οικονομίας,  Κώστας Μπαγινέτας, αναφέρθηκε κυρίως στα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει η πολιτεία στους αγρότες για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Για τη σημαντική αυτή εκδήλωση αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, τονίζοντας πως ο δήμος κατάφερε και πέτυχε εννέα εκατομμύρια ευρώ για ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, με τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα να διατίθενται για τον κάμπο της Γαλάτιστας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, αναφέρθηκε στα αυστηρά οικολογικά κριτήρια που θέτει η Ευρώπη πλέον για χρηματοδότηση, τονίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης των νέων αγροτών. Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, Αποόστολος Πάνας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης του υπουργείου, τονίζοντας την ανάγκη μιας νέας πολιτικής πλεύσης στον αγροτικό τομέα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Άγγελος Τσαρτσιαφλής, πρόεδρος Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας, ο Γιάννης Γιώργος, Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, ο Στέλιος Βαλιάνος Δήμαρχος Αριστοτέλη και ο Πρόεδρος ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.