Στο 1ο δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν το πρωί αστυνομικοί της Διεύθυνσης Χαλκιδικής, που με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μοίρασαν  ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας σε
μαθητές και γονείς, κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα.

Η δράση έλαβε χώρα σε σχολεία όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας κι όπως κάθε χρόνο είχε στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τη δική τους ασφάλεια πάνω από όλα, ως σημερινοί πεζοί και αυριανοί οδηγοί.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, που αφορούν ιδιαίτερα στην καθημερινή μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.
Το ενημερωτικό υλικό αποτελείται από χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες, σχετικά με τη μετακίνηση των μαθητών, ενώ με απλό και άμεσο τρόπο αποτυπώνονται βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Η συμβολή στην καλλιέργεια της σωστής οδικής παιδείας των μαθητών θα συνεχιστεί όλη τη σχολική χρονιά με ανάλογες δράσεις, που στοχεύουν στην ενημέρωση και την εμπέδωση των κανόνων της οδικής ασφάλειας.
Παράλληλα, με προτεραιότητα την οδική ασφάλεια, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Οι αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν από τους αστυνομικούς όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.