Ένα σοβαρό και πολυαναμενόμενο έργο περιβαλλοντικού χαρακτήρα παίρνει σάρκα και οστά στη Σιθωνία, με την υπογραφή σύμβασης που αφορά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Νικήτης. Για την υπογραφή του έργου από την Εταιρεία Υδροφίλη με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ προ έκπτωσης, μίλησε στο Xalkidkipolitiki ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

«Πραγματικά ήταν λυπηρό να έχουμε ακόμη τα απομεινάρια της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων που επιφέρουν πρόστιμα από πλευράς Ε.Ε. Πιστεύω ότι ο ΧΑΔΑ Νικήτης θα έχει αποκατασταθεί ως το τέλος του έτους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ντέμπλας.

 

Έργα οδοποιίας και λιμάνι Ν. Μαρμαρά

Παράλληλα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα τρία προγράμματα οδοποιίας που εκτελεί ο δήμαρχος. «Η αγροτική οδοποιία αφορά απρεμβάσεις σε όλες τις κοινότητες. Επιπλέον έχουμε με 1 εκατ. ευρώ μέσα από τις δημόσιες επενδύσεις,  μέσω του οποίου ο εργολάβος δουλεύει στη Νικήτη, θα πάει στο Μεταγγίτσι και μετά στον Άγιο Νικόλαο. Η εργολαβία μέσω ΣΑΤΑ αφορά μια παρέμβαση εντός του οικισμού της Νικήτης, στο Ν. Μαρμαρά και τέλος ένο μικρό τμήμα στο Καλαμίτσι. Αξιοποιούμε και διαχειριζόμαστε τα χρήματα με πολύ φειδώ και προσεκτικά», τόνισε ο κ. Ντέμπλας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα. θα υπάρχουν παρεμβάσεις και από το μεγάλο πρόγραμμα αγροτική οδοποιίας.

Αναφερόμενος στο λιμάνι του Ν. Μαρμαρά ο κ. Ντέμπλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εν λόγω έργο θα θέσει την περιοχή σε τουριστική τροχιά. «Ευελπιστούμε ότι εντός Οκτωβρίου η εταιρεία θα κάνει την αυτοψία της στο Ν. Μαρμαρά ώστε να βάλει τις βάσεις του έργου όπως επιτάσσει η μελέτη», είπε ο δήμαρχος.

Αύξηση της τουριστικής κίνησης

Η φετινή τουριστική κίνησε, όπως τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Ο δήμος, σύμφωνα με τον ίδιο, αντεπεξήλθε στις ανάγκες ύδρευσης και καθαριότητας. «Με τον βιολογικό της Νικήτης είναι γνωστό ότι έχουμε κάποια θέματα, αλλά είναι περιορισμένης δυναμικής. Το αργότερο μέσα στο Νοέμβριο θα συμβασιοποιήσουμε με εργολάβο την αντικατάστασή κάποιων μηχανημάτων, ώστε ο περιβαλλοντολόγος στη συνέχεια να συντάξει μελέτες για την επέκταση του βιολογικού», ανέφερε.