Για τη σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την περιπέτεια με τον καρκίνο, αλλά και την προσωπική της ζωή μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Στην πολιτική υπάρχουν πάντα ups and downs», δήλωσε στην εκπομπή «Happy Day», στον Alpha, ερωτηθείσα για τις σχέσεις της με τον πρωθυπουργό και αδελφό της.

«Είναι φορές που συμφωνείς και φορές που δεν συμφωνείς. Είναι φορές που δυσκολεύουν οι σχέσεις, αλλά οι πολιτικές, όχι οι οικογενειακές. Και αυτό ευτυχώς καταφέραμε να το διασώσουμε διαχρονικά. Για αυτό και ο αδελφός μου ήταν ο πρώτος που ανέλαβε πολύ ισχυρά τα ηνία, όταν αρρώστησα. Δεν υπάρχει περίπτωση σε μια πολιτική οικογένεια με δυνατές προσωπικότητες, θα έχει και συγκρούσεις και καλές στιγμές και δύσκολες στιγμές», συμπλήρωσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στη σχέση της με τον πρωθυπουργό και τα σχόλια που γίνονται και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, απαντώντας με χιούμορ σε ερώτηση αναφορικά με το πόσο φροντίζει την εξωτερική της εμφάνιση.

«Δεν θέλω να βγω απεριποίητη για δύο λόγους. Πρώτον για λόγους αυτοσεβασμού, αλλά και δεύτερον γιατί αν εγώ βγω απεριποίητη “πέφτει η κυβέρνηση”, αρχίζουν τα διάφορα σχόλια… “ωχ γιατί είναι έτσι η Ντόρα χάλια, έχει σκοτωθεί με τον Κυριάκο”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στην ηλικία μου πλέον το να κάνεις γυμναστική δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά και θέμα υγείας, πρέπει να το κάνεις», συμπλήρωσε και ερωτηθείσα σχετικά απάντησε ότι έχει κάνει αισθητικές παρεμβάσεις. «Κάνεις αυτά που μπορείς να κάνεις, όχι για να αλλάξεις την ηλικία σου, αυτό το βρίσκω παντελώς γελοίο», πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι η ίδια έπρεπε να σταθεί σε ένα πολύ ανδροκρατούμενο περιβάλλον. «Ήταν μόνο άντρες, άντρες πολύ μεγαλύτεροι από μένα, που με κοιτούσαν φτυστικά. Και ιδιαίτερα, όταν είσαι κόρη του Μητσοτάκη, γυναίκα του Μπακογιάννη, λέγανε όλοι “σιγά τώρα τι είναι αυτή, ένα κοριτσάκι που είναι κόρη του μπαμπά της, άντε ο Μπακογιάννης την έφτιαξε”. Μέχρι να γίνω η Ντόρα, μου πήρε χρόνο», δήλωσε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε και σε ερωτήσεις για την οικογένειά της και την προσωπική της ζωή. «Είμαι η κλασική γιαγιά, μια τραγική χαζογιαγιά», δήλωσε. «Επειδή έκανα τα παιδιά μου πολύ νωρίς, ήμουν 21 και 22, είχα πάντα την αίσθηση ότι έχασα σημαντικό διάστημα της ζωής τους… τώρα βλέπω φάσεις στη ζωή των εγγονιών μου τις οποίες απολαμβάνω… απολαμβάνω τις πρώτες τους κριτικές, το απίστευτο στόμα τους… με τρολάρει ακόμη και το μικρό που είναι 4,5 χρονών. Έρχεται και μου λέει “γιαγιά σου έφερα σοκολατάκι”», περιέγραψε.

«Είμαι πιο λάσκα. Κάνω περισσότερο αυτά που τους αρέσουν, μου αρέσει να περνάμε καλά μαζί. Δεν θα πεθάνω αν δεν φάνε φακές, δεν με νοιάζει αν ανέβουν όλα μαζί στους καναπέδες… Αυτό όταν ήμουν 30 θα ήταν η απόλυτη καταστροφή. Τώρα δε με νοιάζει καθόλου. Μια φορά, είχε μπει η Αλεξία στο σπίτι και με βλέπει να παίζω στους καναπέδες μαξιλαροπόλεμο με τα παιδιά και παθαίνει υστερία, μου λέει “αν εγώ το έκανα αυτό, δε θα είχε μείνει κεραμίδι”», περιέγραψε.

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή. «Παντρεύτηκα πάρα πολύ νωρίς… Όταν έχασα τον Παύλο και μετά, τα 9 χρόνια της χηρείας, νομίζω ότι ο κόσμος με φοβόταν πάρα πολύ. Με έβλεπαν ως Κρουέλα Ντεβίλ; Ξέρω εγώ; Ίσως εξέπεμπα ότι δεν είμαι διαθέσιμη. Ο Ισίδωρος ήταν ο άνθρωπος που δεν μάσησε.Είσαι τυχερός όταν σου δίνεται η δυνατότητα να ερωτευτείς δυο φορές στη ζωή πολύ, είναι μεγάλη ιστορία», δήλωσε.

Αναφερόμενη στην περιπέτεια της υγείας της, υπογράμμισε το μεγάλο κύμα συμπαράστασης που δέχθηκε από τον κόσμο. «Αυτό μου έκανε πάρα πολύ καλό, γιατί αυτή η αρρώστια έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Πάρα πολλοί άνθρωποι σαν εμένα βρήκαν το θάρρος να βγουν να το πουν γιατί στην Ελλάδα ο καρκίνος είναι μια λέξη που πολύ μεγάλο ποσοστό δεν τη λέει», δήλωσε. «Σίγουρα φοβάσαι. Δεν σου αρέσει η ιδέα ότι αύριο η ζωή σου μπορεί να τελειώσει αλλά σκέφτεσαι αυτομάτως όλους τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε», συμπλήρωσε.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που έχει με την σύζυγο του γιου της, την Σία Κοσιώνη. «Τη λατρεύω», είπε μεταξύ άλλων. «Νομίζω ότι είναι ένας μύθος αυτο που ονομάζεται κακιά πεθερά. Οι πεθερές αν δουν ένα “τσόκαρο”, ΟΚ, θα αντιδράσουν… αν δουν μια κοπέλα σαν την Σία, πρέπει να είσαι ηλίθια πεθερά να…», είπε. «Να την σαμποτάρεις;», ερωτήθηκε και επανέλαβε «πρέπει να είσαι ηλίθια πεθερά».

Πηγή: lifo