agios nikitas 2022

Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Κασσανδρείας κκ Νικόδημου στη Νικήτη Χαλκιδικής.

Ήδη οι εορτασμοί ξεκίνησαν από χθες με την περιφορά της εικόνας του Αγίου στο παλιό χωριό, την οποία ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό του χωριού.

Το παρών στη Θεία Λειτουργία έδωσαν τόσο η πολιτική ηγεσία του τόπου όσο και πλήθος πιστών, ο οποίος συμμετείχε στο παραδοσιακό κουρμπάνι που ακολούθησε, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

«Γιορτάζει η πρωτεύουσα του Δήμου της Σιθωνίας, η Νικήτη. Ένα παραδοσιακό χωριό. Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Χαλκιδικής. Για πολλούς, η γιορτή του Αγίου Νικήτα σημαίνει και το κλείσιμο της καλοκαιρινής σεζόν. Είναι το τελευταίο μεγάλο “πανηγύρι” που συνήθως συνοδεύεται από πολλές εορταστικές εκδηλώσεις. Φέτος δεν ήτανε αυτού του είδους η εκδήλωση που γίνεται. Ωστόσο όπως βλέπετε ο κόσμος χαίρεται. Είναι ίσως η χρονιά των εκδηλώσεων φέτος», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιάννης Γιώργος.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συμμετέχουν με την ψυχή τους, ενώ ευχήθηκε χρόνια πολλά, όχι μόνο σε όσους γιορτάζουν, αλλά και σε όλους τους Χαλκιδικιώτες.

«Οργανώνονται εθελοντές κόσμος, παράγοντες, δημοτικοί παράγοντες κλπ. Οι πάντες βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν ένα εξαιρετικό πολιτιστικό καλοκαίρι», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Τα προβλήματα που ανέδειξε η αυξημένη σε επισκεψιμότητα τουριστική σεζόν για φέτος, τόνισε στις δηλώσεις του με αφορμή τις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νικήτης, κ. Στέλιος Κωστίκας.

«Μετά από δύο χρόνια αναστολής των εκδηλώσεων λόγω covid, ξαναβρεθήκαμε σήμερα εδώ στην επέτειο του Αγίου Νικήτα, για να γιορτάσουμε τη μνήμη του και να κάνουμε και το καθιερωμένο κουρμπάνι.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους συγχωριανούς μας, μετά από ένα καλοκαίρι με πάρα πολύ κόσμο, μετά από μία τουριστική προσέλευση φιλοξενούμενων μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά πέραν των προσδοκιών. Βεβαίως πέραν της ανάπτυξης και της οικονομικής ευημερίας, ανέδειξε και κάποια προβλήματα όσον αφορά τις υποδομές. Θα πρέπει λοιπόν αυτά τα προβλήματα να δούμε, ούτως ώστε να συνεχίσουμε έτσι και να μην έχουμε απρόοπτα», δήλωσε ο κ. Κωστίκας.

Από τους εορτασμούς δεν έλειψε ούτε ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο οποίος δήλωσε πως: «Σήμερα η Νικήτη μας γιορτάζει και πανηγυρίζει τον πολιούχο της Άγιο Νικήτα. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες, ιδιαίτερες ευχές στους εορτάζοντες. Με υγεία όλοι, να είμαστε του χρόνου και πάλι, μαζί, εδώ να γιορτάσουμε».