Σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η νέα κλήρωση για τα νέα vouchers των 150 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» για τις χειμερινές διακοπές.

Το Υπουργείο Τουρισμού θα μοιράσει επιπλέον 200.000 vouchers διακοπών για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του «Τουρισμός για Όλους PASS» θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών, καθώς για πρώτη φορά προσφέρεται:

  • Αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο (από 120€ που ήταν πέρυσι)
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%
  • Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του e-voucher σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες
  • Εξαργύρωση του e-voucher εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, ώστε υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Μετά την κλήρωση των vouchers, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εντός 3-4 ημερών είτε με sms είτε με mail.

Πηγή: news247