Έναν έντονο διάλογο τόσο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπουλου, αλλά και με έναν νεαρό φοιτητή, για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την κατάσταση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είχε ο πρυτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Ο κ. Παπαϊωάννου βρισκόταν στο περίπτερο Έρευνας και Καινοτομίας της 86ης ΔΕΘ. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη η βόλτα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, της 86ης ΔΕΘ.

Η κα Νοτοπουλου συνομίλησε με τον Πρύτανη του ΑΠΘ και αναφερόμενη στα χθεσινά επεισόδια τόνισε πως η κατάσταση πληγώνει την εικόνα της πόλης, χαρακτηρίζοντας ντροπή την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο campus.

Του υπογράμμισε δε πως σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η αστυνομία μπορεί να απομακρυνθεί από το πανεπιστήμιο εφόσον ζητηθεί από τον Πρύτανη.

Χαρακτήρισε το όλο ζήτημα πολιτικό και σημείωσε στον κ. Παπαϊωάννου πως ο ίδιος ως πρύτανης θα έπρεπε να είναι με την πλευρά των φοιτητών.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ, σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι πολιτικό αλλά επιχειρησιακό της Αστυνομιας και είπε στην κα Νοτοπουλου πως εκείνη μιλάει πολιτικά ως βουλευτής και ο ίδιος ο πρύτανης πανεπιστημίου και πως εφαρμόζει τον νόμο.

Με αφορμή τον διάολο αυτό παρενέβη και ένας φοιτητής ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του με τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ και τον κ. Παπαϊωάννου να σημειώνει πως γίνεται εφαρμογή του νόμου.

Πηγή: thestival.gr