Σε καταγγελία για υπόθεση απόπειρας ενέδρας με σκοπό την κλοπή, προέβη ένας πολίτης, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εφιστώντας την προσοχή των οδηγών.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Φώτη Κιτσαντά, ομάδα ατόμων φέρεται να στήνει ενέδρα σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Την Κυριακή που μας πέρασε, κατά την 23:25, δοκίμασαν να με ληστέψουν στην έξοδο των Μουδανιών προς Θεσσαλονίκη.
Ήταν 2 οχήματα σταματημένα σε μη φωτισμένο σημείο του δρόμου προς την έξοδο των Μουδανιών, το ένα ΙΧ με έναν ηλικιωμένο γύρω στα 65+, στην μια πλευρά του δρόμου με αναμένα φώτα πορείας και το άλλο ένα τζίπ που έμοιαζε πολύ με αστυνομίας στην απέναντι πλευρά του δρόμου, στην ίδια κατεύθυνση με εμένα. Και τα 2 οχήματα σταματημένα, με τα φώτα πορείας αναμένα αλλά στο ΙΧ φαινόταν εμφανώς ο 65+ ο οποίος βλέποντας εμένα να κατευθύνομαι προς τα εκεί βγήκε από το όχημα και άρχισε να κινείται προς το κέντρο του δρόμου κάνοντας μου νόημα “τρομαγμένος” να κόψω / σταματήσω.
Κόβω ταχύτητα για να μην τον χτυπήσω άθελα μου αλλά διατηρώ την προσοχή μου στο τζιπ το οποίο δεν καταλαβαίνω αν είναι αστυνομίας και μου φαίνεται παράξενο που έχει αναμένα φώτα πορείας αλλά δεν κατέβηκε κανείς. Καθώς πλησιάζω παρατηρώ ότι ΔΕΝ είναι αστυνομίας και ταυτόχρονα πως έχει φημέ τζάμια, οπότε ανοίγω ταχύτητα και σηκώνομαι και φεύγω λέω “αν χρειάζονται βοήθεια, είναι 2 οχήματα, ας βοηθηθούνε μεταξύ τους εγώ νύχτα με τζιπ με φημέ τζάμια σταματημένο, που δεν βλέπω πόσοι/τι είναι μέσα και δεν κατέβηκε κανείς όσο πλησίαζα, δεν σταματάω”.
Μισή ώρα μετά έμαθα πως είναι ομάδα που κάνει αυτό το τέχνασμα για να σε σταματήσουν με σκοπό την ληστεία και είχανε κάνει προηγούμενη ληστεία στις 22:00 της ίδιας ημέρας σε άλλο σημείο κάπου έξω από ένα χωριό πάλι κοντά στα Μουδανιά.
Μεγάλη προσοχή στην περιοχή και γενικότερα η συμβουλή μου ΔΕΝ σταματάς νύχτα ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ αν δεις παίρνεις την αστυνομία και την ενημερώνεις δεν παριστάνεις τον ήρωα γιατί μπορεί να πρόκειται για ενέδρα».