Για «παραπάνω ενίσχυση», σε καταναλωτές που θα ανταποκρίνονται στους στόχους εξοικονόμησης, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο Mega, ενώ διευκρίνισε ότι «και αυτοί που δεν πετυχαίνουν τους στόχους, θα είναι μέσα στο πλαίσιο της στήριξης».

«Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική ενέργεια, έχουμε πει σε όλους τους τόνους, ότι η στήριξη θα εξακολουθεί να έχει οριζόντιο χαρακτήρα. Όλοι θα έχουν στήριξη», είπε.

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης επανέλαβε ότι θα είναι αρκετά πιο διευρυμένο σε σχέση με πέρυσι και ως προς το οικονομικό ύψος και ως προς την περίμετρο των ανθρώπων. Θα υπάρξει επίσης ενίσχυση στους καταναλωτές του φυσικού αερίου.

«Ο Πρωθυπουργός, το περασμένο Σάββατο στη Δ.Ε.Θ., έδωσε τον οδικό χάρτη. Για όσο διαρκεί η κρίση, θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, υπενθυμίζοντας ότι «η κυβερνητική πολιτική διατηρεί την οικονομία σε δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και δίνει τη δυνατότητα, χωρίς δημοσιονομικό εκτροχιασμό για ουσιαστικές παρεμβάσεις» . Παράλληλα, συνεχίζεται η πολιτική που «μέσα στην κρίση μπορεί να αυξάνει τον πλούτο της χώρας, να δημιουργεί δουλειές, να δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να μπορεί να βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής του».

«Διατηρούμε την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να προσελκύει επενδύσεις, να κερδίζει επίπεδα στην αναβάθμιση και στην αξιολόγηση των Διεθνών Οίκων, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τη νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

«Πρώτα από όλα, αναλάβαμε την ευθύνη της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης. Δεύτερον, είπε ο Πρωθυπουργός ότι αν το γνώριζε, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική και αναλάβαμε έμπρακτα και την πολιτική ευθύνη. Ταυτόχρονα αναλάβαμε τη δέσμευση να γίνει ό,τι απαιτείται και ό,τι είναι εφικτό να γίνει μέσα στο νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή».

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία του απορρήτου, έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις.

Η Κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να παρασυρθεί σε μια παραγωγή θεάματος μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η Εξεταστική Επιτροπή, γίνονται γνωστά πράγματα και θάματα για το τι γινόταν με τις μυστικές υπηρεσίες επί θητείας και άλλων Κυβερνήσεων στο παρελθόν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.