Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Κυριακή 18/9 από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, το 2013.

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η είδηση της δολοφονίας του Παύλου, από μέλη της Χρυσής Αυγής, ήρθε σαν μαύρο σύννεφο να σκεπάσει ολόκληρη της χώρα.

Το μοιραίο εκείνο βράδυ, ο Παύλος Φύσσας είχε πάει μαζί με την κοπέλα και τη παρέα του σε μία καφετέρια του Κερατσινίου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League.

Σε παραδιπλανό τραπέζι καθόταν μια άλλη παρέα, με την οποία τα πράγματα δεν άργησαν να πάρουν άσχημη τροπή. Αυτό που αρχικά φάνηκε ως μία διαμάχη για το ποδόσφαιρο, στη συνέχεια έγινε αντιληπτό ότι είχε βαθύτερα πολιτικά κίνητρα, καθώς αυτοί που έσπευσαν για ενίσχυση στην καφετέρια ήταν μέλη των τοπικών οργανώσεων της «Χρυσής Αυγής».

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ερευνήσουν το περιστατικό είδαν τον Παύλο Φύσσα να κείται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα με τραύματα από μαχαίρι στο μηρό και στο στήθος. Διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Όσο είχε ακόμη τις αισθήσεις του, φέρεται να υπέδειξε τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, ως δράστη της εναντίον του επίθεσης, ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Η απόφαση κόλαφος

Ήταν 7 Οκτωβρίου του 2020. Τετάρτη. Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου είχε μόλις ανακοινωθεί. Η Χρυσή Αυγή κρίνεται εγκληματική οργάνωση και 15 από τους 17 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχουν κριθεί ένοχοι.

Η Μάγδα Φύσσα υψώνει τις γροθιές της στον ουρανό. «Παύλο μου νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε. Τα κατάφερες γιέ μου», φώναζε.

Τ. Θεοδωρικάκος: Τιμάμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Στη σημερινή θλιβερή επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

«Τιμώ προσωπικά την μνήμη του Παύλου Φύσσα. Υπήρξε ένα θύμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, της δολοφονικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κι οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε, όπως οφείλουμε να θυμόμαστε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται πολιτικά, όπου κι αν ανήκουν, και ανεξάρτητα από το ποιος πήρε στο χέρι του το όπλο για να τους δολοφονήσει. Να υπενθυμίσω σε όλους, ότι την ακροδεξιά οργάνωση «Χρυσή Αυγή», οδήγησε στην δικαιοσύνη μια κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και η δίκη ολοκληρώθηκε από κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στις 18:00 υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.