Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής, στην εφαρμογή αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών iSAVElives για περιστατικό στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ένας 49χρονος που δεν ένιωσε καλά την ώρα που κολυμπούσε, βγήκε στην ακτή και κατέρρευσε.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ο ιδιώτης γιατρός Κωνσταντίνος Λαζαρίδης και η 16χρονη κόρη του Μαρία – πιστοποιημένη Ανανήπτρια & εκπαιδεύτρια του European Resuscitation Council, αναγνωρίζοντας πως το θύμα βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή.

Άμεσα ξεκίνησε προσπάθεια αναζωογόνησης, με ΚΑΡΠΑ, χορήγηση 6 απινιδώσεων, χορήγηση οξυγόνου, χορήγηση φαρμάκων και ενδοφλέβιων υγρών.

Στην προσπάθεια αναζωογόνησης συμμετείχαν στη συνέχεια ο Ναυαγοσώστης της περιοχής, ο First Responder της Χανιώτης Γιάννης Κολοκυθάς που είδε πιθανώς την ειδοποίηση στο κινητό του και μία αναισθησιολόγος, πιθανώς περαστική.

Στη συνέχεια κατέφθασαν διασώστες του ασθενοφόρου συμμετέχοντας στην εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής, οι οποίοι παρέλαβαν το θύμα συνεχίζοντας την αναζωογόνηση καθοδόν για το Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, ξεκίνησε τη δράση του το 2010 στον Νομό Χαλκιδικής, με στόχο την δημιουργία Κοινοτήτων Πρώτων Ανταποκρινόμενων (Community First Responders) που θα ανταποκρίνονται ΑΜΕΣΑ σε επείγοντα περιστατικά όταν μια ζωή κινδυνεύει, κερδίζοντας τον μεγαλύτερο εχθρό των επειγόντων περιστατικών – ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ -, μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας.

Φωτογραφία Αρχείου