Γράφει η Σουζάνα Καζάκα για την Εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση θεσμός, “Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2022” στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, δεν αφορούσαν μόνο σε επιχειρηματικές επιτυχίες, που αποτυπώνονται με νούμερα και οικονομικά αποτελέσματα, αλλά σε επιβράβευση ανθρώπων, αντιλήψεων και αξιών. Πολλοί ήταν οι καλεσμένοι που εξέφρασαν θαυμασμό για τη δυναμική των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής, τολμώντας να παραδεχτούν ότι μέχρι σήμερα κυριαρχούσε στη συνείδησή τους το τουριστικό και μόνο μοντέλο για την επιχειρηματική δράση του νομού, ενώ αγνοούσαν την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα που υπάρχει.

Συνολικά βραβεύτηκαν 13 επιχειρήσεις σε έξι κατηγορίες που ήταν: Οικογενειακή Επιχείρηση με ιστορικό διαδοχής, Ψηφιακά Μετασχηματισμένη Επιχείρηση, Διεθνής Παρουσία, Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα & Πράσινη Ενέργεια, Νεανική Επιχειρηματικότητα, και Κοινωνική Ανταπόκριση. Τα αποτελέσματα των εταιρειών που βραβεύτηκαν προέκυψαν έπειτα από τη συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, την οποία είχε αναλάβει αρμόδια επιτροπή, του Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας και Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, η ομιλία του οποίου συγκίνησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους. Ο ίδιος μίλησε για τις προκλήσεις της Ευρώπης κατά την περίοδο που διανύουμε, την κρίση και την αντιμετώπισή της, αλλά και τη σταθερή τροχιά που συνεχίζει να έχει η Ευρώπη παρά τη συντονισμένη, όπως είπε, επίθεση που δέχεται.

makedonia 19 09 22

Ζωντανά συνδέθηκε μέσω skype ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης έστειλαν επίσης ηλεκτρονικά τους δικούς τους χαιρετισμούς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εσωτερικών, Οικονομικών, Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ αποτελεί μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων της 86ηςΔΕΘ.