οικογένεια του Κώστα Καζάκου και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργάνωσαν αποχαιρετιστήρια τελετή με προσκεκλημένους όλους τους φίλους του και τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή στον Κώστα Καζάκο πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον Περισσό και εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, η σύζυγος του ηθοποιού, Τζένη Κόλλια αλλά και ο γιος του με την Τζένη Καρέζη, Κωνσταντίνος Καζάκος.

Η αποχαιρετιστήρια τελετή ξεκίνησε με την φωνή του Κώστα Καζάκου να αφηγείται για την γνωριμία του με τον Νίκο Καββαδία και στη συνέχεια να απαγγέλλει το ποίημα του Καββαδία, «Mal du depart» (Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής…).

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η αποχαιρετιστήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ξεκινώντας σημείωσε με συγκίνηση: «Με βαθιά θλίψη, Κώστα, σε αποχαιρετά η ΚΕ, τα μέλη, οι φίλοι του κόμματος, ο λαϊκός κόσμος που τον αγάπησες πολύ. Σε αποχαιρετάμε ως τον σπουδαίο κομμουνιστή καλλιτέχνη, τον αγαπημένο, τον πολύτιμο σύντροφό μας στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα, στις χαρές και τις πίκρες της ζωής και του αγώνα».

Ο Κώστας Καζάκος, με μακρά και πολύτιμη καριέρα σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 87 ετών καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα.

Πολιτικοποιημένος και στρατευμένος στις τάξεις του ΚΚΕ, εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Από το 1968 μέχρι το 1992 υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Καρέζη, με την οποία απέκτησε τον γιο τους, επίσης ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο. Από το 1997 έως σήμερα ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια, με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή αποχαιρετισμού:

Πηγή: lifo