Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής  Ιωάννης Γιώργος επισκέφτηκε τη Δημοτική Ενότητα Ζερβοχωρίων του Δήμου Πολυγύρου με αφορμή την έναρξη των εργασιών σε σημεία του τοπικού οδικού δικτύου (στην εθνική οδό Αγίου Προδρόμου – Αρναίας στο ύψος της “Κερασιάς”) όπου και άρχισαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του οδοστρώματος και θα ακολουθήσει η σήμανση και η νέα διαγράμμιση ενόψει του χειμώνα.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο δρόμο Ριζά – Πλατανοχώρι όπου και εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη έργο πρόσφατης συμπληρωματικής μελέτης από την Περιφέρεια Χαλκιδικής ύψους 670.000 Ευρώ, που προέκυψε κατά την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στο σημείο της κατάπτωσης και περιλαμβάνει, κατασκευή γέφυρας με την μέθοδο της τοποθέτησης τσιμεντοδοκών στο υπέδαφος και επίστρωση τσιμεντόπλακας.

Είναι μεγάλη και ουσιαστική η συνολική παρέμβαση από τα όρια του νομού ως την Αρναία. Τώρα όμως στα 24 χλμ του δρόμου που βρισκόμαστε και σε συνδυασμό με έργα στον Αίγιο πρόδρομο έχουμε παρεμβάσεις σε 12 χλ. Δηλαδή πάνω από το 60 τοις εκατό μιας Εθνικής Οδού να γίνονται καινούργια. Στόχος μας η ασφάλεια των ταξιδιωτών και των κατοίκων οδηγών του τόπου μας. Στο κομμάτι της οδικής ασφάλειας παρεμβαίνουμε σημαντικά, αλλά δουλέψαμε πολύ και στα αντιπλημμυρικά έργα, όπως π,χ, στα Δουμπιά, το Πλατανοχώρι και γενικά στα ρέματα της ΒΑ Χαλκιδικής“, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος μιλώντας στο Xalkidikipolitiki.

Με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή των Ζερβοχωρίων θα αποκτήσει εύκολη και σύντομη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, στην Δυτική Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα αναπτυξιακό για την περιοχή μας καθώς θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στο Βιοτεχνικό Πάρκο που βρίσκεται στο Πλατανοχώρι.

Το αρχικό έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και κατασκευής, όταν ήταν Νομάρχης Χαλκιδικής ο σημερινός Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος,

 

δείτε το βίντεο ζωντανά