Μια νέα σύμπραξη, που φέρνει πιο κοντά την τέχνη του κινηματογράφου με τον κόσμο των κόμικς, εγκαινιάζει αυτό το φθινόπωρο το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Film Office συμπράττει με το 6ο διεθνές φεστιβάλ κόμικς «The Comic Con – Thessaloniki Comic Convention», μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις του είδους στην περιοχή μας. Καρπός της συνεργασίας τους είναι το masterclass «Storyboard: Από το χαρτί στην οθόνη», με προσκεκλημένο τον διάσημο Αμερικανό δημιουργό William Simpson, δύο φορές βραβευμένο με «EMMY Award» για τα εικονογραφημένα σενάριά του, storyboard και conceptual artist της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο «Game of Thrones».

Το masterclass με τον William Simpson θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Conference Room, 18.00-19.30), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 6ου «The Comic Con – Thessaloniki Comic Convention». Σε αυτό ο δημοφιλής σχεδιαστής και καλλιτέχνης θα μιλήσει για την αναγκαιότητα του εικονογραφημένου σεναρίου (storyboard) στις κινηματογραφικές παραγωγές, θα εξηγήσει τον τρόπο δουλειάς του και θα απαντήσει στις απορίες των παρευρισκόμενων δημιουργών και του κοινού. Ειδικότερα οι επαγγελματίες του κινηματογράφου, του animation και των video games που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους πάνω στο storyboard ή να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με αυτό.

Ο William Simpson ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας για βρετανικά περιοδικά κόμικ (2000 AD, Warrior), δουλεύοντας πάνω σε πολύ γνωστούς χαρακτήρες, όπως ο Judge Dredd και ο Roque Trooper. Στην συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα δουλεύοντας για τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες αμερικανικών κόμικ, Marvel και DC Comics. Batman, Hellblazer, Vamps, Transformers, Aliens είναι μερικοί από τους τίτλους στους οποίους εργάστηκε, δίνοντας σε κάθε τίτλο το προσωπικό του στίγμα. H κινηματογραφική μεταφορά του John Constantine είναι βασισμένη στην ιστορία Hellblazer: Dangerous Habits που δημιούργησε μαζί με τον Garth Ennis, ιστορία η οποία από πολλούς θεωρείται η καλύτερη του χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια o William Simpson εργάζεται ως storyboard artist, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε πολλές ταινίες (Reign of Fire, Freeze Frame, Breakfast on Pluto, City Of Ember). Από το 2008 είναι ο storyboard and conceptual artist της τηλεοπτικής σειράς- φαινόμενο “Game of Thrones”, δίνοντας με το μολύβι του “ψυχή” στον κόσμο του Westeros.