Την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένεται να ενημερώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των “θαυμάτων” που γίνονται στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών αναφέρει: «Για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για τις οποίες θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις».

Υπεθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούνιο υπήρξαν αναφορές για περιστατικά πιστών που φέρονται να θεραπεύτηκαν από παθήσεις ή προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετώπιζαν, μετά την επίσκεψή τους στον ναό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κορυφωθεί η προσέλευση των πιστών στον ιερό ναό, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα σχηματίζουν καθημερινά μεγάλες ουρές για να προσκυνήσουν.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας: Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος είχε κάνει λόγο για«ψευδοθαύματα» και «απάτη ολκής» για τα όσα συμβαίνουν στον ναό, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι έχουν γίνει καταγγελίες επίσημες από την εκκλησία αλλά όλες μπήκαν στο συρτάρι από άνωθεν εντολή.

«Έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή, είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα. Είμαι αγανακτησμένος. Υπάρχει ποινική διάσταση (..) Γιατί η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και απειλούν; Δεν θέλω να πω ονόματα» είπεο Μητροπολίτης Αργολίδος και υπογράμμισε: «Πρόκειται για απάτη ολκής Από την στιγμή που υπάρχει διαφήμιση, υπάρχει αγυρτεία δεν υπάρχει αγιότητα». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του μάλιστα έκανε λόγο για «σέχτα».

Πέτρος Τατσόπουλος: “Να παρέβει η δικαιοσύνη”

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα «θαύματα» που καταγράφονται στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων ζήτησε ο Πέτρος Τατσόπουλος με αναρτήσεις του στο Facebook. O συγγραφέας και πρώην βουλευτής απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ανέφερε σε ανάρτησή του: «Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εάν διατηρείς έστω και αμυδρή ανάμνηση από τον καιρό που έγραφες το 700σέλιδο παραπεμπτικό βούλευμά σου εναντίον των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, σταμάτα τα εθιμοτυπικά πέρα-δώθε με τους υψηλόβαθμους ρασοφόρους σκοταδιστές και ξεκίνα την πρώτη εις βάθος έρευνα για το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο στη σύγχρονη Ελλάδα: την εμπορία “θαυμάτων”. Η συνείδησή σου δεν ζητάει από εσένα τίποτε λιγότερο».

Σε άλλη ανάρτησή του ο κ. Τατσόπουλος επανέλαβε το αίτημά του για παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του ιερού ναού των Αγίων Ισιδώρων συμπληρώνοντας «να παρέμβει η δικαιοσύνη έστω και αν στραφεί εναντίον μου. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου -αρκεί ο κάθε ρασοφόρος τσαρλατάνος, να κληθεί να λογοδοτήσει».

Πηγή: news247