Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα νίκησε σήμερα (21/9) τη Μάλτα με 8-3, σε αγώνα για την πρόκριση στους «8», και πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς. Εκεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο (22/9, 17:00) την Κροατία, η οποία είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον Β΄ όμιλο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 3-1, 2-0.

Η Μάλτα προηγήθηκε 2-0, ωστόσο η εθνική «απάντησε» με τρία διαδοχικά γκολ, το τελευταίο από τα οποία σημείωσε ο Γκίλλας, επτά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, βάζοντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπροστά στο σκορ (3-2). Οι νησιώτες ισοφάρισαν στον παίκτη παραπάνω στα μέσα της τρίτης περιόδου (3-3), αλλά η «γαλανόλευκη» με νέο σερί 3-0 «έκλεισε» το οκτάλεπτο προηγούμενη με 6-3. Ο Πούρος έφερε, με γκολ στον παίκτη παραπάνω, την εθνική στο +4 (7-3), 5:23 πριν από τη λήξη του αγώνα, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να «κλειδώσει» τη νίκη και την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ