Με δυο εκδηλώσεις σε Περαία και Θέρμη, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου,εντατικοποιεί την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες για την ενίσχυση της Ισότητας των Φύλων.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει δυο ακόμη ενημερωτικές εκδηλώσεις γυναικών με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία και πολιτικές ισότητας των φύλων», στόχος των οποίων είναι να αναδείξουν την ανάγκη οικοδόμησης υγειών και ισότιμων διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης και τα δικαιώματα των γυναικών που βιώνουν κακοποιητική συμπεριφορά.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Περαία, στις 11.30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Golden Star CityResort» (Π. Κουντουριώτου 73) και η δεύτερη στη Θέρμη, στις 18.30 μ.μ., στο coffee «Brothers» (Αλ. Παπαναστασίου 13).

Ομιλήτριες θα είναι η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κα. Καλυψώ Γούλα και η δικηγόρος στον Άρειο Πάγο κα. Θούλη Παράσογλου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καράογλου: «Η έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας είναι ένα θλιβερό, απαράδεκτο και κατακριτέο φαινόμενο που παρατηρείται έντονα την τελευταία διετία και έχει προβληματίσει τους ειδικούςκαι κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη. Απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές που αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή και απαξιώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν νοείται να παραμένουμε απαθείς θεατές.

Πόσο μάλλον όταν τους πρώτους εφτά μήνες του 2022 οι κλήσεις που δέχθηκε η τηλεφωνική γραμμή SOS15900” της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ξεπέρασαν τις 2.000 σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ό,τι με αφορά συνεχίζω την προσπάθεια να συζητούμεανοιχτά για το συγκεκριμένο θέμα γιατί οι συμπολίτεςμας πρέπει να μαθαίνουν, να ακούνε, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται».