Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο δήμος Κασσάνδρας για το έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου ”THE THREAD”.

Μέσω σχετικής ανάρτησής της στο FB η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά αναφέρει τα εξής: 

Μαγεία, περηφάνια, αισθήματα που στις ημέρες δύσκολα τα βρίσκεις, δύσκολα τα νιώθεις!

Χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γίναμε μυσταγωγοί, κλέψαμε λίγο από τη λάμψη της παράστασης.

Το τελευταίο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου ”THE THREAD” – ΤΟ ΝΗΜΑ παρουσιάστηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Μια παράσταση βασισμένη στη μνήμη, ένας υπέροχος συνδυασμός της παραδοσιακής μουσικής, όμως μέσα από τον ιδιαίτερο ήχο που έβγαζε ο μουσικός Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Η Κασσάνδρα βρέθηκε εκεί και είχε ακόμη ένα λόγο να βρίσκεται…για να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τον δικό της Θεμιστοκλή Παυλή από την Άθυτο.

Συνέχισε έτσι, είσαι σπουδαίος το αξίζεις! Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας έδωσες και μείς υπόσχεση θα είμαστε όπου μας επιτρέπει ο χρόνος και ό τόπος να χειροκροτούμε εσένα που ταξιδεύεις την Ελλάδα την μικρή μας Κασσάνδρα στα πέρατα του κόσμου.

Ποιος είναι ο Θεμιστοκλής Παυλής:

Γεννήθηκε στην Άφυτο Χαλκιδικής. Ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα Κλασικού Χορού στη Θεσσαλονίκη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (με το δίπλωμα του καθηγητή χορού) στην Αθήνα. Το 2008 κερδίζει υποτροφία στο Montpellier της Γαλλίας από τον πρώτο χορευτή της όπερας του Παρισιού Rudy Bryans. Χόρεψε σε διάφορες χορευτικές παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την ομάδα σύγχρονου χορού LOAD, με την ομάδα του Maurice Bejart στο θέατρο Βadminton, στην όπερα “SYROE” (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βερσαλλίες, Βισμπάντεν), στο musical Billy Elliot (στο ρόλο του μεγάλου Billy Elliot) θέατρο Παλλάς, στο Sweet tcharity (θέατρο Badminton) στη διεθνή παραγωγή THE THREAD σε χορογραφία Russel Maliphant ενώ για δυο συνεχόμενες σεζόν συνεργάζεται ως προσκεκλημένος χορευτής στην όπερα του Κουβέιτ αλλά και σε άλλες χορευτικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Συνεργάστηκε ως υπεύθυνος κινησιολογίας, στην όπερα «Καρναβάλι της Βενετίας» (θέατρο Κακογιάννης), στην Παιδική Όπερα «Το Μαγικό Βιολί» (θέατρο Ολύμπια), στην Όπερα «Nabucco» (ΗΡΩΔΕΙΟ), στη μουσικοχορευτική παράσταση «Το μπλε κοχύλι » σε συνεργασία με την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ)., στον «Κουρέα της Σεβίλλης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στο θεατρικό έργο ΤΑΡΤΟΥΦΟ σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη στο STUDIO OPERA της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην Ανώτερη σχολή θεάτρου ΙΑΣΜΟΣ του Βασίλη Διαμαντόπουλου.
Επιτέλεσε Διευθυντής σπουδών σε αναγνωρισμένη από το κράτος ερασιτεχνική σχολή χορού .
Δίδαξε το μάθημα του μπαλέτου στη Σχολή Χορού της ΕΛΣ, σε Επαγγελματικές και Ερασιτεχνικές ιδιωτικές Σχολές Χορού, καθώς και σε σεμινάρια ως προσκεκλημένος καθηγητής. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της κρατικής σχολής ορχηστικής τέχνης ΚΣΟΤ.