Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, με διεθνή πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, πραγματοποίησε το Παράρτημα Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης την Τετάρτη στις 21/09 στα Νέα Φλογητά μετά από πρόσκληση της επιχείρησης Hotel Mavridis.

Το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών είχε διάρκεια πέντε ωρών και το παρακολούθησε όλο το προσωπικό του Ξενοδοχείου καθώς και επιχειρηματίες τις ευρύτερης περιοχής, με σκοπό να μάθουν πώς να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους που βρίσκεται σε κίνδυνο, παρέχοντάς του Πρώτες Βοήθειες μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ.

Οι θεματικές ενότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος Πρώτων Βοηθειών είναι:
– Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ – CPR)
– Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED)
– Αντιμετώπιση Πνιγμονής
– Πλάγια Θέση Ασφαλείας
Ευχαριστούμε το Ξενοδοχείο Hotel Mavridis για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την υπέροχη φιλοξενία του.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης προσφέρει πιστοποιημένη εκπαίδευση σε βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών σε όσους επιθυμούν να μάθουν πώς να βοηθήσουν κάποιον που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιούνται από έμπειρους πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και Εκπαιδευτές Εκπαιδευτών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και τα σεμινάρια της ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες των μεγαλύτερων οργανισμών του κλάδου: του ERC (European Resuscitation Council) και της NAEMT (National Association of Emergency Medical Technicians)