Εξαρθρώθηκε συμμορία που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε διάφορες περιοχές του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ως δράστες ένας 49χρονος αλλοδαπός και ένας 44χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, παράβαση Νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τα τέλη περίπου του Ιουλίου του 2022, συνέστησαν εγκληματική ομάδα προκειμένου να προβαίνουν κατ’ επάγγελμα στην τέλεση διακεκριμένων κλοπών. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, κατά το χρονικό διάστημα από 22-07- 2022 έως 23-09-2022, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική σύνθεση και με συνεργό, κατά περίπτωση, προέβησαν σε συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις παράνομων πράξεων και συγκεκριμένα δύο ληστειών και δώδεκα κλοπών (τελεσθείσες και απόπειρες) από σπίτια στις περιοχές της Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, έμπαιναν στα σπίτια ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα ενώ σε δύο περιπτώσεις αναφέρθηκαν από τα θύματα και συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας. Η συνολική λεία αποτελούμενη από χρυσαφικά – χρηματικά ποσά εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 53.000 ευρώ περίπου, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (23-09-2022) στις περιοχές της Πυλαίας και της Πολίχνης. Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια,
  • εμφανώς πλαστό δελτίο ταυτότητας Ιταλικών Αρχών,
  • εμφανώς πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ιταλικών Αρχών και
    Tο χρηματικό ποσό των 725 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες
    πράξεις.
  • δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.