Ένα Σαββατοκύριακο στη Σιθωνία. Ίσως από τα τελευταία με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες. Ιδανικός προορισμός για να γεμίσεις μπαταρίες και να συνεχίσεις στους τρελούς ρυθμούς που επιβάλλει η νέα σεζόν.

Ο Σεπτέμβριος δεν είναι μόνο για τα σχολεία η αρχή μιας νέας χρονιάς. Είναι η έναρξη πολλών δραστηριοτήτων που έχεις σχεδιάσει και προετοιμάσει από το καλοκαίρι ακόμη. Οι ομορφιές της Σιθωνίας με τα πράσινα, τυρκουάζ, καταγάλανα νερά (όλα τα χρώματα απαντώνται στις θάλασσές της) σου δίνουν την ευκαιρία να καθαρίσεις το μυαλό σου και να σηκωθείς την επόμενη μέρα με δύναμη και αποφασιστικότητα. Μια σύντομη βόλτα στον ορεινό όγκο, γεμίζει τα πνευμόνια αέρα, αναζωογονεί την ψυχή και το σώμα.

Ψηλά στο Δραγουντέλι, το πράσινο της φύσης σου κλείνει το μάτι για χαλαρωτικό περίπατο, και κάτω, η ακτές που απλώνονται σε προσκαλούν σε απογευματινές βόλτες στη θάλασσα. Μακριά από την πολυκοσμία του καλοκαιριού μπορείς να απολαύσεις μια άλλη Σιθωνία. Της ηρεμίας και της γνήσιας ομορφιάς, που όσο κι εξερευνηθεί, συνεχίζει να κρύβει απόρθητα σημεία που σε προκαλούν να τα ανακαλύψεις.

Γράφει η Σουζάνα Καζάκα