Σε εξέλιξη βρίσκονται το διάστημα αυτό οι εργασίες ασφαλτόστρωσης κεντρικών δρόμων στο χωριό της Νικήτης. Η έδρα του δήμου Σιθωνίας αλλάζει όψη με παρεμβάσεις που αφορούν τους κάθετους δρόμους με αυξημένη κυκλοφορία και κάποιες οδούς στο παραλιακό κομμάτι που ήταν σε κακή κατάσταση.

Το ποσό των 467 χιλ. ευρώ (με την έκπτωση) προέρχεται από τις δημόσιες επενδύσεις και καλύπτει μόνο το 30 τοις εκατό των συνολικών αναγκών της Νικήτης, καθώς διανέμεται αντίστοιχα και σε άλλα χωριά.

Τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο πρόεδρος της Κοινότητας Στέλιος Κωστίκας, αναγνωρίζουν ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες σε ασφαλτοστρώσεις εκατό τοις εκατό. Άλλωστε προγραμματίζεται μια δεύτερη εργολαβία που, όπως τόνισε ο δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, θα καλύψει και τους δρόμους μπροστά από το δημαρχείο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νικήτης, κ. Κωστίκα υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό εμπόδιο στις παρεμβάσεις οδοποιίας που αφορά τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη. «Δεν έχει τακτοποίηση τετραγώνου σε πολλά σημεία, ενώ σε άλλα δεν έχει χτιστεί οίκημα. Περιμένουμε λοιπόν, γιατί αν βγουν νέες οικοδομικές άδειες, αλλιώς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε ασφαλτοστρώσεις», τόνισε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα μεγάλο έργο είναι αυτό της αγροτικής οδοποιίας, που έπεται, και αφορά πολλές περιοχές του δήμου, με κόστος περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αξιοποιούμε και αποδίδουμε και το τελευταίο ευρώ στον πολίτη», σχολίασε ο κ. Ντέμπλας που ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα του δήμου μοιράζονται εξίσου στις κοινότητες όταν πρόκειται για έργα οδοποιίας.