Αθλητισμό, πολιτισμό, ύδρευση, αποχέτευση κ.α. είναι τα πεδία που καλύπτουν οι παρεμβάσεις και τα έργα της δημοτικής αρχής Πολυγύρου. Ανάμεσα σε αυτά και ο πεζόδρομος Πολυγύρου, που όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος είναι στοίχημα που πέτυχε η δημοτική αρχή, με προϋπολογισμό περίπου 2,5, εκατ. ευρώ. Παράλληλα θα κατασκευαστούν δύο γήπεδα 5Χ5 σε Πολύγυρο και Ορμύλια, ενώ αναβαθμίζεται ενεργειακά το Κέντρο Καλυβών και το σχολείο Ορμύλιας, και ακολουθούν σχολικές μονάδες του Πολυγύρου.

«Είμαστε σε αναμονή για την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου ώστε να υπογραφεί η σύμβαση για την ύδρευση της Γαλάτιστας με 2.852.000,00 ευρώ. Δημοπρατήθηκε η αγροτική οδοποιία και ξεκινά ο δρόμος Γαλαρινού Βασιλικών. Επιπλέον εγκρίθηκε η αγροτική οδοποιία και στην Ορμύλια. Τέλος εντός Οκτωβρίου δημοπρατούνται παρεμβάσεις για ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες ύψους 120.802 ευρώ», τόνισε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο δόθηκε μεγάλη έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών κυρίως σε μικρές κοινότητες και οικισμούς, όπως τα Ψακούδια η Γερακινή και ο Βάβδος. Με 1 εκατ. ευρώ δημοπρατήθηκαν ασφαλτοστρώσεις εντός των οικισμών. Την ίδια στιγμή κατατέθηκε πρόταση για όλη την παραλιακή ζώνη του δήμου που περιλαμβάνει βιολογικούς σταθμούς και αποχετεύσεις στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Από το Ταμείο επίσης αναμένεται έγκριση έργου ανάπλασης για την περιοχή της Γαλάτιστας.

«Οι υπάλληλοί μας ξεπερνούν τον εαυτό τους ώστε να προλάβουν προθεσμίες και ο αγώνας μας να μην πάει χαμένος. Περιμένουμε να ενισχυθεί και η τεχνική μας υπηρεσία ώστε να διεκδικήσουμε περισσότερα έργα, κάτι για το οποίο έχουμε τη δυνατότητα», τόνισε ο δήμαρχος. Τα περσότερα από τα δημοπρατημένα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα να κατασκευάζονται όπως επεσήμανε ο κ. Ζωγράφος, που πρόσθεσε ότι εγκρίθηκε και ένα ικανό ποσό για νέες γεωτρήσεις που χρειάζεται ο δήμος για πόσιμο νερό. «Μας προβληματίζει σοβαρά η παραλιακή ζώνη που παρουσιάζει έντονα στοιχεία υφαλμύρωσης, ακόμη και λόγω παράνομων γεωτρήσεων. Ετοιμάζουμε μια μελέτη για να κατεβάζουμε νερό στα παράλια. Επίσης για τα αρδευτικά δίκτυα Ορμύλιας είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο. Εξαγγείλαμε και το έργο των 8 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρική θωράκιση Ορμύλιας Ψακουδίων που εντάχτηκε στο Α. Τρίτσης», πρόσθεσε ο κ. Ζωγράφος.

Έκταση στο παλιό νοσοκομείο θα γίνει σχολείο

Η αξιοποίηση οικημάτων από πλευράς δήμου, είναι κάτι που πέτυχε η παρούσα δημοτική αρχή σε μεγάλο βαθμό. Η οικία Κότσιανου για παράδειγμα ενοποιημένη με το παρακείμενο κτίσμα θα μετατραπεί σύντομα σε χώρο πολιτισμού και γραμμάτων. Αντίστοιχα, με αγορές άλλων κτισμάτων θα γίνουν χώροι πολλαπλών χρήσεων σε πολλά σημεία. Η τελευταία επιδίωξη αφορά την επέκταση του λυκείου και γυμνασίου, και ένα νέο κτίσμα για το Ειδικό Σχολείο. Όλα αυτά ο δήμος διεκδικεί να τα χτίσει σε οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου, όπως είπε ο δήμαρχος, και μάλιστα είναι σε καλό δρόμο.