Επιστολή προς την υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέστειλε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, σχετικά με την επαναλειτουργία των δύο τμημάτων ειδικότητας της Γ’ Λυκείου ΕΠΑ.Λ. Αρναίας».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, έξι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας καθώς και πέντε μαθητές του τμήματος Τεχνικών Θερμικών και Υδραυλικών εγκαταστάσεων βρίσκονται μετέωροι, λόγω μη ορθής λειτουργίας του Συστήματος των Ηλεκτρονικών Εγγραφών και της επακόλουθης διαχείρισης του προβλήματος, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση και λειτουργία ολιγομελών τμημάτων των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Αναλυτικά η επιστολή

Απέστειλα σήμερα επιστολή προς την κυρία Κεραμέως και τους προϊσταμένους της Περιφερειακής και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής,
με Θέμα: «Επαναλειτουργία των δύο τμημάτων ειδικότητας της Γ’ Λυκείου ΕΠΑ.Λ. Αρναίας»

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Σε συνέχεια της ενημέρωσης και της διαμαρτυρίας που λάβαμε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΕΠΑ.Λ. Αρναίας, καθώς επίσης και των ιδίων μαθητών που πλήττονται, απευθυνόμαστε σε εσάς γνωρίζοντας την ευαισθησία και την εγρήγορσή σας σε σχετικά εκπαιδευτικά θέματα.
Έξι μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Βρεφονηπιοκομίας καθώς και πέντε μαθητές του τμήματος Τεχνικών Θερμικών και Υδραυλικών εγκαταστάσεων βρίσκονται μετέωροι, ενώ θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους για την τόσο απαιτητική Γ’ Λυκείου, χρονιά η οποία θα κρίνει την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό συνέβη λόγω μη ορθής λειτουργίας του Συστήματος των Ηλεκτρονικών Εγγραφών και της επακόλουθης διαχείρισης του προβλήματος, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση και λειτουργία ολιγομελών τμημάτων των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω μαθητές μετακινούνται από ορεινές και δύσβατες περιοχές καθώς και από νησιωτικές (Αμμουλιανή), διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα ανά ημέρα με στόχο την τεχνολογική τους εκπαίδευση στις συγκεκριμένες ειδικότητες. Η αποκατάσταση της στρέβλωσης που δημιουργήθηκε στη λειτουργία του
ΕΠΑ.Λ. Αρναίας είναι θέμα ηθικής τάξης, ίσων ευκαιριών στη μόρφωση και ίσων δυνατοτήτων συμμετοχής στην τεχνολογική εκπαίδευση.
Σας παρακαλούμε, όπως μεριμνήσετε για την επαναλειτουργία των δύο τμημάτων ειδικοτήτων Βρεφονηπιοκομίας και Τεχνικών Θερμικών και Υδραυλικών εγκαταστάσεων στο ΕΠΑ.Λ. Αρναίας, ώστε να διεκπεραιωθεί ολοκληρωμένα και εύρυθμα ο κύκλος σπουδών των συγκριμένων μαθητών και η δυνατότητα συμμετοχής τους στις εισαγωγικές εξετάσεις της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ευελπιστούμε την κατανόηση σας και αναμένουμε τις ενέργειες σας.

Με Εκτίμηση

Αικατερίνη Ζωγράφου
Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Χαλκιδικής