Όπως τα κεφάλια της… Λερναίας Ύδρας ξεφυτρώνουν τα εργαστήρια με τα απομιμητικά είδη στην Πάτρα και τις γύρω περιοχές!

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας που έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ένα σπίτι στην Κάτω Αχαΐα,εντόπισαν ένα ακόμη -το τρίτο σε μια εβδομάδα!- με εκατοντάδες προϊόντα «μαϊμού».

Κατά την έρευνα που έκαναν στο σπίτι, οι αστυνομικοί βρήκαν 368 εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών, 823 ενδύματα έτοιμα για να εντυπωθούν σήματα, 23 ενδύματα στα οποία είχαν ήδη τοποθετηθεί σήματα γνωστών εταιρειών, ένας φορητός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής. Στο σπίτι συνελήφθη ένας Έλληνας που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος για πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις των νόμων για τα εμπορικά σήματα και την πνευματική ιδιοκτησία,.

Στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει στις 22 Σεπτεμβρίου άλλο ένα εργαστήριο στο οποίο εντυπώνονταν σήματα γνωστών εταιρειών σε ευτελή ρούχα μέσα σε αποθήκη, είχαν συλλάβει έναν Έλληνα και αναζητούσαν άλλους δυο που είχαν ταυτοποιηθεί. Στην αποθήκη, κατέσχεσαν 266 έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών, 374 ενδύματα στα οποία θα εντυπώνονταν τα σήματα, μια ηλεκτρική πρέσα και εννέα δέματα με είδη ρουχισμού στα οποία είχαν εντυπωθεί επωνυμίες εταιρειών.

Δυο 24ωρα νωρίτερα, είχαν συλληφθεί τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός σε ένα εργαστήριο στην Πάτρα, την στιγμή που εκφόρτωναν απομιμητικά προϊόντα σε τρία οχήματα. Στο χώρο του εργαστηρίου και στα οχήματα, οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει 30.000 έτοιμα εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιρειών, 2.387 απομιμητικά ενδύματα με σήματα επώνυμων εταιρειών, 1.368 ενδύματα χωρίς σήματα, έναν «φούρνο» εκτύπωσης, τρεις ηλεκτρικές πρέσες, μια ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας, μια μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και έναν εκτυπωτή. Το ύψος της ζημίας των εταιρειών, αν τα είδη αυτά διατίθεντο στο εμπόριο, θα ξεπερνούσε τα 120.000 ευρώ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους.

Πηγή: protothema