Σε φάση εκτέλεσης βρίσκεται ένα μεγάλο έργο πνοής που θα αλλάξει ριζικά την όψη της δημοτικής κοινότητας Φούρκας, διατηρώντας παράλληλα τα παραδοσιακά της χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για την «Ανάπλαση του οικισμού της Φούρκας του Δήμου Κασσάνδρας», με προϋπολογισμό μελέτης 2.450.000,00€ που προέρχονται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο που ικανοποιεί αίτημα των κατοίκων του χωριού αναμένεται να αναδείξει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της δημοτικής κοινότητας και να ενισχύσει το ιστορικό της ανάγλυφο, εκσυγχρονίζοντας παράλληλα όλες τις υποδομές της. Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η ολική ανάπλαση της δημοτικής κοινότητας και σειρά τμηματικών παρεμβάσεων με την κατασκευή υψηλής ποιότητας υποδομών που θα συντελέσουν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και θα συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά και να αναδειχθούν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής ώστε να μετατραπεί η Φούρκα σε έναν παραδοσιακό οικισμό, πρότυπο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο δήμος Κασσάνδρας ευχαριστεί τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη, Ιωάννη Γιώργο, καθώς και το περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, «για την καθοριστική συμβολή τους, στις προσπάθειες του δήμου να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στο πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων».

Αν. Χαλκιά: «Προσωπικό στοίχημα η ανάπλαση της Φούρκας»

Η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά αναφέρει σε δήλωσή της: «Η ανάπλαση της Φούρκας ήταν ένα προσωπικό μου στοίχημα από τον προεκλογικό μου αγώνα. Πρόκειται για ένα χωριό που περιβάλλεται από δάσος, μοναδικού κάλλους ομορφιά και τέλεια εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Η μελέτη αφορά σχεδόν το σύνολο του οικισμού όπου κυριαρχεί το παραδοσιακό στοιχείο και έτσι θα γίνουν οι παρεμβάσεις, από την πλατεία μέχρι όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Η τουριστική ανάπτυξη της Φούρκας διαφαίνεται ήδη από τον αριθμό οικημάτων που μισθώνονται για βραχυχρόνια χρήση, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον για έναρξη νέων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον εργολάβο, αν όλα πάνε καλά στα μέσα του επόμενου καλοκαιριού η παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί».