Με μια εκ βάθρων ανακαίνιση, το δημοτικό σχολείου Αθύτου άλλαξε όψη και υποδέχτηκε τη νέα σχολική χρονιά με φρεσκάδα και ανανέωση. Η μεγαλύτερη ανακατασκευή συντελέστηκε στους χώρους υγιεινής, όπου άλλαξαν τα πάντα, από τα πλακάκια μέχρι και το παράθυρο. Εσωτερικά, όλος ο χώρος βάφτηκε και στις αίθουσες μπήκαν νέες, καλαίσθητες κουρτίνες.

Επίσης βάφτηκαν και τα εξωτερικά κάγκελα. Ενώ θα βαφτούν και τα κολωνάκια που είναι κατασκευασμένα από τουβλάκι. Επιπλέον, εξωτερικά στη βάση του τσιμέντου βάφτηκε και η περίμετρος και στην περίφραξη το πεζουλάκι.

Για τις νέες κουρτίνες και τα κουρτινόξυλα, καθώς και το βάψιμο στα κάγκελα και το πεζούλι τη δαπάνη ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Τις υπόλοιπες εργασίες στο εσωτερικό ανέλαβε οικονομικά ο δήμος Κασσάνδρας.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά που στάθηκε δίπλα μας, και έτρεξε μαζί μας για να κάνουμε όλες αυτές τις εργασίες», τόνισε ο διευθύντρια του σχολείου Δάφνη Οικονομίδου. Όπως είπε η ίδια, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν όταν άνοιξαν τα σχολεία και είδαν το αποτέλεσμα.

Εκτός όμως από το κτίριο που στεγάζει το σχολείο, με ενέργειες του ιερέα του χωριού, έγιναν παρεμβάσεις και στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που υπάρχει μέσα στην αυλή, είναι πέτρινο και προϋπήρχε του σχολείου. Έτσι, καθαιρέθηκαν οι σοβάδες και έγινε αρμολόγημα και φάνηκε η πέτρα που υπήρχε στο εσωτερικό.

Το δημοτικό σχολείο Αθύτου είναι 6θέσιο και συνυπάρχει αρμονικά με την αρχιτεκτονική που κυριαρχεί στο χωριό και τα πέτρινα κτίσματα.