Συνεχίζει η εκτέλεση εργασιών στη Συκιά, στο πλαίσιο του αντιπλημμυρικού έργου κατά μήκος του χωριού, που περιλαμβάνει παρέμβαση στις δύο γέφυρες, η μια εκ των οποίων έχει γκρεμιστεί.

Τα τελευταία προβλήματα που προκλήθηκαν στη μια γέφυρα, προκάλεσαν τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας λόγω εμποδίων στη διέλευση από το σημείο. Όπως διευκρίνισε για άλλη μια φορά ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, αναφερόμενος στην πορεία εργασιών, διατηρείται η ομαλότητα των τεχνικών παρεμβάσεων της εργολαβίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες των τελευταίων μηνών. «Τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου διμήνου δεν είχαμε προβλήματα στο έργο της γέφυρας που αφορά του δικό μας κομμάτι. Θέλω να πιστεύω ότι με τους ρυθμούς που αναπτύχθηκαν τον Σεπτέμβριο, με το πέρας της σεζόν, το άνοιγμα της αγοράς, γίνεται γρηγορότερα το έργο. Δεν θα αντιμετωπίζουμε ακραία φαινόμενα πλέον όπως είδαμε στο παρελθόν», επεσήμανε.

Ο κ. Γιώργος άφησε αιχμές για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάλαμα, τονίζοντας ότι δεν μπαίνει θέμα αδιαφάνειας στο έργο, ενώ οι πιστώσεις είναι πάντα ανάλογες με την πορεία εργασιών του εργολάβου. «Πολιτική μέσα από αυτές τις διαδικασίες καλό είναι να τις αφήσουμε στην άκρη», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης και σημείωσε «δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη του μέχρι να πετύχουμε τον σκοπό μας».

Στόχος είναι ως το τέλος του χρόνο να έχει αποκατασταθεί το κομμάτι της γέφυρας και να επανέλθει η κυκλοφορία από τη μια πλευρά στην άλλη.