Τη δική της απάντηση δίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάλαμα, στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Σουζάνα Καζάκα και το XalkidikiPolitiki για το αντιπλημμυρικό έργο της Συκιάς.

Σε ανακοίνωσή της η κα. Μάλαμα αναφέρει τα εξής;

“Παρακολουθήσαμε μία συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για το θέμα του ρέματος της Συκιάς και θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής τρία πράγματα. Πρώτον, καλά κάνει και φοβάται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο οποίος τον ανάγκασε να επανεκκινήσει το έργο, και να γνωρίζει ότι εμείς θα είμαστε πάνω από το έργο βήμα βήμα και θα παρακολουθούμε μέχρι και την τελευταία δαπάνη που το αφορά. Ήδη το θέμα βρίσκεται σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο κι όλοι περιμένουν από τον κ. Γιώργου αποτελέσματα κι απόλυτη διαφάνεια.

Δεύτερον, αναφέρεται στο πρόσωπο μου ο αντιπεριφερειάρχης λέγοντας επί λέξη τα εξής χυδαία : “η επί σειρά ετών εξαφανισμένη κυρία Μάλαμα, θα πω εγώ, η οποία ήταν και δημοτική σύμβουλος αν δεν κάνω λάθος την τετραετία 2011 – 2014, όπου διαχειρίστηκε η δημοτική αρχή 9,5 εκατομμύρια ευρώ, να μας πει ποιο έργο επέλεξε και ποιο έργο προσπάθησε να κατασκευάσει αντιπλημμυρικό στην περιοχή της Τορώνης, για να έχουμε κι εμείς μια εικόνα των προσπαθειών που έκανε όλα αυτά τα χρόνια που ασχολήθηκε. Σταματώ εδώ όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, επιφυλάσσομαι για τη συνέχεια”.

Του απαντώ, λοιπόν, αν στην Χαλκιδική κάποιον κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του εξαφανισμένου αυτός είναι ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κύριος Ιωάννης Γιώργου. Επίσης, τι ακριβώς εννοεί ο κύριος λέγοντας ότι έχω διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και πρέπει να απολογηθώ για κάποιο έργο του Δήμου για την τετραετία 2011-2014; Διατέλεσα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης για ένα έτος το 2011 και κατόπιν παραιτήθηκα για λόγους επαγγελματικών υποχρεώσεων, με δεδομένο ότι δεν προέρχομαι από τζάκι ανεπάγγελτων πολιτικών, όπως σίγουρα γνωρίζει ο κύριος Γιώργου. Αν θέλει να πληροφορηθεί για την διαχείριση του Δήμου και των δημοτικών έργων εκείνης της περιόδου να ρωτήσει τους πολιτικούς ομοϊδεάτες του που διοικούσαν τότε τον Δήμο, για να του απαντήσουν.

Τρίτον, τι ακριβώς εννοεί με το “επιφυλάσσομαι”; Δεν έχει να επιφυλαχθεί για κάτι. Στο φως όλα. Και τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής του 2011-2014 και τα πεπραγμένα της δικής του θητείας στην Αντιπεριφέρεια και στην Νομαρχία Χαλκιδικής εδώ και είκοσι χρόνια. Τον περιμένω”.