Φθινοπωρινή πεζοπορία στην Ακρόπολη της αρχαίας Μένδης, στην καταπράσινη Κασσάνδρα.

Αναλυτικά:

Συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην πλατεία της Καλάνδρας.

Ξεκινάμε σε ανηφορική διαδρομή, περνάμε τον Αϊ Νικόλα – Γολγοθά και περπατώντας ανάμεσα σε πετρόκτιστα παραδοσιακά σπίτια φτάνουμε στο πηγάδι δίπλα στην εκκλησία του Αϊ Γιώργη.

Εκεί θα συναντήσουμε τον κύριο Παρασκευά Μάγειρα ο οποίος θα μας συνοδεύει καθόλη τη διάρκεια της πεζοπορίας.

Θα κάνουμε μια μικρή στάση στο πηγάδι να μάθουμε για την ιστορία του μέρους και να πάρουμε μια ανάσα θαυμάζοντας τη θέα προς στη θάλασσα.

Έπειτα συνεχίσουμε να περπατάμε σε ήπια ανηφόρα νοτιοανατολικά της Καλάνδρας και καταλήγουμε σε χωματόδρομο στο τέλους του οποίου θα περπατήσουμε ανάμεσα σε ελαιώνες-χωραφια και θα φτάσουμε στην Ακρόπολη της αρχαίας Μένδης (Βίγλα).

Ένα μέρος με απίστευτη ιστορία ενός μεγάλου πολιτισμού που λίγοι γνωρίζουν.

Θα βρούμε θεμελιώσεις του αρχαίου οικισμού,τμήματα κατοικιών ενώ παράλληλα θα απλώνεται μπροστά μας η απέραντη θάλασσα και η παραθαλάσσια περιοχή της αρχαίας Μένδης.

Ο κύριος Παρασκευάς Μάγειρας θα μας βοηθήσει με τις γνώσεις του και θα μας μιλήσει για τον Μενδαίο Οίνο, τον γλύπτη Παιώνιο και κάθε λεπτομέρεια αυτού του πολιτισμού.

Αφού ξεκουραστούμε θα κατηφορίσουμε βορειοδυτικά προς την Αγία Παρασκευή μέσα σε χωράφια γεμάτα άγρια Μέντα ,την οποία μπορούμε να συλλέξουμε και σε λίγα λεπτά θα βρεθούμε στην αρχαία ελιά. Μια ελιά με περίμετρο περίπου 7 μέτρα στη βάση της η οποία έχει ηλικία περίπου 3000 ετών και καρποφορει ακόμη.

Από εκεί θα περπατήσουμε ξανά σε άσφαλτο χωρίς κλίση και θα βρεθούμε πάλι στην πλατεία του χωριού.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα είναι σε χωματόδρομο και χωράφια και η διαδρομή θα είναι μικρής δυσκολίας για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Απαραίτητος εξοπλισμός: νερό τουλάχιστον 1 λίτρο , αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια πεζοπορίας, αδιάβροχο, σνακ

Κόστος 10€ με ΦΠΑ
Δήλωση συμμετοχής έως 10 Οκτωβρίου.
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών .
Συμμετοχή σε παιδιά άνω των 12 ετών
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6973648074, Δήμητρα Κόκκινου